Betlém Horní Lideč žije výstavou fotografií s valašskou tématikou
Betlém Horní Lideč žije výstavou fotografií s valašskou tématikou
Horní Lideč - Vydejte se do Horní Lidče. Destinační společnost Valašsko se sídlem ve Vsetíně otevřela v budově tamního betlému výstavu fotografií ze soutěže Valašsko 2019., kterou jste před tím mohli zhlédnout také v prostorách vsetínské radnice. V Horní Lidči potrvá expozice do konce září.
   V Horní Lidči se nachází ručně vyřezávaný betlém, který přibližuje nejzajímavější historické momenty, zvyky a původní řemesla z širokého okolí této obce na česko-slovenském pomezí. V betlému najdete 230 figur, včetně 75 pohyblivých a vice než 100 vyřezávaných staveb. Je možné tam zhlédnout mimo jiné také dřevořezby nejzajímavějších turistických míst Zlínského a Trenčínského kraje. Betlém je možné navštívit v průběhu celého roku. Je provozován jako celoroční expozice. V případě zájmu větších skupin (více než patnáct osob), autobusových zájezdů, školních výletů, pro vás připraví individuální prohlídku spojenou s projekcí.
   Od úterý 9. června je v prostorách betlému otevřena výstava fotografií s valašskou tématikou, které byly zaslány do loňské Fotosoutěže Valašsko. Potrvá až do 30. září.
   Objednávky a rezervace prohlídek na tel. č.: +420 737 701 047.
Otevírací doba:
Pondělí:               zavřeno
Úterý až neděle: 10:00-16:00
                           12:00-13:00 přestávka (zavřeno)
                           14:00 promítání filmového snímku + prohlídka
                            15:45 poslední prohlídka
Michal Horský