Beseda připomene historii Jičínské ulice. Vyrazte do muzea se slevou
Beseda připomene historii Jičínské ulice. Vyrazte do muzea se slevou
foto: Muzeum regionu Valašsko

Val. Meziříčí – Na Jičínskou ulici zaostří další z cyklu besed nad dobovými fotografiemi a vzpomínkami ze starého Valašského Meziříčí, která proběhne v sobotu 23. září od 17 hodin v Muzeum regionu Valašsko na zámku Kinských. Účastníci dostanou v rámci oslav Dne Zlínského kraje 25 procentní slevu na vstupné.

Muzeum akci organizuje ve spolupráci se správci Facebook skupiny Valašské Meziříčí objektivem času, která sdružuje pamětníky, sběratele či obdivovatele historických fotografií a pohlednic města a okolí. Cílem je připomenout kdysi známá a dnes již často neexistující místa Valašského Meziříčí. Na příchozí čeká zajímavé povídání a spousta unikátních dobových snímků.

Předešlé dva díly byly věnovány Krásenské aleji a Zašovské ulici. Třetí beseda se zaměří na Jičínskou ulici. „Pojďte si s námi připomenout, jak kdysi vypadala a kdo byli lidé, kteří zde tehdy žili, čím se živili a jak se bavili? Průvodcem nám bude pan Jindřich Zeť. Jako vždy ale budeme rádi, když také návštěvníci akce přispějí vlastními fotkami a vzpomínkami. Už se na všechny moc těšíme,“ vzkázala kurátorka akce Ivana Spitzer Ostřanská z Muzea regionu Valašsko.

Účastníci besedy tentokrát ušetří i za vstupné. Muzeum pro ně v rámci oslav Dne Zlínského kraje připravilo speciální slevu 25 procent. Další podrobnosti najdete na www.muzeumvalassko.cz a Facebooku nebo Instagramu @muzeumregionuvalassko.

Foto: Tato fotografie rodiny Skočkovy na dvoře domu v Jičínské ulici vznikla v roce 1962. K vidění ale budou i mnohem starší snímky. Foto archiv MRV

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko