Benefiční koncert pro Ukrajinu vynesl skoro 40 tisíc. Poputují na transparentní účet města
Benefiční koncert pro Ukrajinu vynesl skoro 40 tisíc. Poputují na transparentní účet města
foto: MěÚ Rožnov

Rožnov – Bezmála 40 tisíc korun vynesl Benefiční koncert pro Ukrajinu, který se uskutečnil v sobotu 19. března v Rožnově pod Radhoštěm. Výtěžek z koncertu, přesně 39 080 korun, poputuje na transparentní účet, který zřídilo město Rožnov za účelem zajištění základních životních potřeb uprchlíků z Ukrajiny pobývajících na území ORP Rožnov pod Radhoštěm. V plánu jsou v Rožnově nejen další benefiční koncerty, ale také představení či filmové projekce pro ukrajinské děti.

Na sobotním koncertě, který se konal odpoledne po skončení Josefského jarmarku, vystoupili na Masarykově náměstí muzikanti z Rožnova a okolí - Věrka Faldýnová, písničkář Patt Berry, Celine Bossu s Jiřím Krumpochem, Lukáš Španihel, cimbálová muzika Aldamáš a Ptakustik. Všichni samozřejmě vystoupili bez nároku na honorář. „Všem velmi děkujeme, že do toho šli a pomohli tak dobré věci,“ poděkoval protagonistům Jakub Sobotka, ředitel pořádajícího T klubu – kulturní agentury. Zároveň naznačil, že můžeme očekávat také další podobné akce. „Plánujeme i další benefiční akce dle vývoje situace na Ukrajině. Chceme také připravit divadelní představení a promítání filmů pro ukrajinské děti,“ slíbil Jakub Sobotka.

Výtěžek benefičního koncertu poputuje na transparentní účet města Rožnov pod Radhoštěm. Tato veřejná sbírka je určena pro zajišťování jak materiální pomoci, tak nezbytných služeb uprchlíkům z Ukrajiny na území ORP Rožnov pod Radhoštěm. „Město již má transparentní účet vytvořen, čekáme jen na schválení o konání veřejné sbírky ze strany Zlínského kraje, které je legislativně nutné. Má se tak stát během příštích dní a my ihned číslo sbírkového účtu rádi zveřejníme. Přispět mohou občané i firmy jakoukoliv částkou. Všem, kteří se rozhodnou tak učinit, děkujeme,“ řekla Lenka Pavelková, tajemnice MěÚ Rožnov.

Bc. Marek Havran, MěÚ Rožnov pod Radhoštěm