Benefiční akce Korunky Luhačovice vynesla více než milion korun
Benefiční akce Korunky Luhačovice vynesla více než milion korun
foto: Radovan Šubín, Rostislav Pijáček

Zlínský kraj – Lázeňská kolonáda a náměstí v centru Luhačovic ožily v sobotu 17. července velkou benefiční akcí, kterou připravil zapsaný spolek KORUNKA LUHAČOVICE. Tradiční akce LUHAČOVICE – MĚSTO ZDRAVÍ A MÓDY se poprvé po osmnácti letech konala ve venkovním prostoru lázeňského města. Zúčastnil se jí také hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.
   Výtěžek z benefice dosáhl na 1,1 milionu korun, který bude v průběhu druhého pololetí rozdělen na konkrétní účely – pomoc rodinám zasaženým tornádem na jižní Moravě, likvidace následků vichřice v Luhačovicích a pomoc rodinám starajícím se o nemocné a handicapované děti.
   „Celou akci organizujeme jen s dobrovolníky a s lidmi, z nichž se většina vzdala svých honorářů ve prospěch celé benefice. Této pomoci si velmi vážíme. Celkovou sumu, kterou nám věnovali naši podporovatelé a veřejnost, rozdělíme podle našich přísných pravidel a všem garantujeme, že peníze nebo materiální pomoc poputuje do správných rukou," řekla ředitelka KORUNKY LUHAČOVICE Veronika Záhorská s tím, že poděkování patří všem, kteří podpořili letošní módní přehlídku a celý program, a také celému týmu dobrovolníků.
   Akce se konala za výrazné podpory Zlínského kraje, nad akcí převzal záštitu hejtman Radim Holiš. V pěti stáncích probíhala prezentace Centrály cestovního ruchu Východní Moravy a čtyř destinací Zlínského kraje – Slovácka, Valašska, Kroměřížska, Zlínska a Luhačovicka.
   S využitím tiskové zprávy KORUNKY LUHAČOVICE.
Soňa Ličková, tisková mluvčí Zlínského kraje