Beata Hlavenková zahraje soundtrack z filmu Zátopek
Beata Hlavenková zahraje soundtrack z filmu Zátopek
foto: TKA

Rožnov – Pátek 16. září 2022 - 19:00 - Brillovka, velký sál

Beata Hlavenková, pianistka, skladatelka, zpěvačka, aranžérka a producentka, je jednou z nejvýraznějších současných muzikantek s nezaměnitelným nadžánrovým autorským rukopisem. Její hlavní devízou je odvaha – odvaha experimentovat, hledat nekonvenční harmonie a aranžmá. Žánrová svoboda, opírající se o hluboké povědomí o jazzu, moderní klasické hudbě, popu i písničkářství, se ve všech jejích projektech prolíná s jasně rozpoznatelnou soustředěnou a citlivou interpretací. Na kontě má vlastní alba oceněná prestižními hudebními cenami, spolupracuje jak s českými, tak světovými hudebníky, skládá hudbu pro film (Dukla 61, Zátopek) a divadlo (VerTeDance a další), pro děti (Pišlické příběhy, Ó, ó, ó, vajíčko), aranžuje písně, od malých forem v akustické podobě či zvukovém designu, až po symfonický orchestr. Právě za hudbu k filmu Zátopek byla nominována na cenu Český lev 2021 v kategorii Nejlepší hudba. Album si můžete poslechnout zde.

Se vznikem alba Sně roku 2019, jejího prvního zpívaného alba, postavila Kapelu Snů, kam přizvala trumpetistu a bubeníka Oskara Töröka, baskytaristu Miloše Petera Klápštěho a kytaristu Patricka Karpentskiho. S Kapelou Snů a řadou hostů jako David Stypka, Oto Klempíř, Thom Artway, Rich Perry, Vojta Nýdl, Tomáš Liška vydala u českého vydavatelství Minority Records v říjnu 2021 své šesté sólové album Žijutě, které získalo dvě nominace na Cenu Anděl 2021.

Na sólovém koncertě zazní jak skladby z filmu Zátopek, tak i Beatina sólová tvorba.

Vstupné na sezení s místenkou v předprodeji 100 Kč v den akce 150 Kč. Předprodej od 16. 8. 2022 v sídle Téčka, v TIC nebo online.

TKA