Barvité jazz & bluesové večery sychravého podzimu na Malé scéně
Barvité jazz & bluesové večery sychravého podzimu na Malé scéně
Juwana Jenkins foto: Promo

Val. Meziříčí - Pokud to aktuální situace ohledně pandemie koronaviru a s ní spojených vládních nařízení dovolí, tak dramaturgie Malé scény za oponou připravila pokračování cyklu Podzimních jazz & bluesových dnů. Do konce roku by tak ve Valašském Meziříčí mohla vystoupit šestice zajímavých mezinárodních projektů. Koncerty se, tak jako v zářijových termínech, přesunou před oponu do velkého sálu.
   Kulturní dění se po letních uvolnění opět dostává do takzvaného útlumu. Ale i tentokrát hoří plamínek naděje při plánování nových akcí. Kdy se ale dostane na jejich reálné uskutečnění a osobní setkání s milovníky kultury je ve hvězdách. I přesto představujeme naplánovaný program pokračování Podzimních jazz & bluesových dnů na listopad a prosinec.
   Neděli 8. listopadu má ve svém diáři poznačenou charismatická americká zpěvačka Jo Schneider a kapela Walter Fischbacher Trio. „Johanna Schneider, jak zní celé její jméno, patří k mladým inovátorům, kteří vzali jazz a blues za svou věc a dávají tradičním žánrům nové impulsy,“ přibližuje umělkyni dramaturg Karel Prokeš. Její spojení s mezinárodní kapelou Waltera Fischbachera je poté sázkou na jistotu.
   O čtyři dny později, ve čtvrtek 12. listopadu, by měl do Valmezu přijet v Londýně žijící italský hráč na klávesy Federico De Vittor a posluchačům nabídnout směs blues-rocku, fusion a soul-jazzu za doprovodu české kapely, kterou si pravidelní návštěvníci mohou pamatovat z koncertů Geralda Clarka. Na Itálii naváže také duo Max & Veronica v neděli 22. listopadu. Originální milánské duo Veronica Sbergia a Max De Bernardi patří ke špičce evropské bluesové scény v interpretaci tradičního blues dvacátých až padesátých let s prvky ragtimu, jazzu a folku.
   Prvního ze závěrečných dvou koncertů tohoto roku pod hlavičkou Malé scény za oponou se ujme, v neděli 6. prosince, energetická bluesová zpěvačka a rodačka z Filadelfie Juwana Jenkins. Jenkins se po dlouholetém vystupování s českými přáteli, Tonny Blues Bandem, Mojo Bandem i s Charliem Slavíkem a Janem Kořínkem, rozhodla pro sólovou dráhu. Její International Blues Band tvoří muzikanti Daniel Bulatkin, Jiří Maršíček a Marcus Jurkovič. Ten druhý, v neděli 20. prosince, bude pulsovat v atmosféře čtyřicátých let. Originální pohled do minulosti, věrný dobový zvuk jump, blues a swingu a neobvykle stylovou show přivezou němečtí The Chilkats.
   Vstupenky doporučujeme pořídit online na našich stránkách www.kzvalmez.cz. Jedná se o nejrychlejší a nejlepší způsob, při němž není, v případě zrušení akce, potřeba vyřizovat vrácení peněz za vstupné. To bude automaticky vráceno zpět na účet platícího. Další možností je klasické zakoupení vstupenky v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí, případně osobně před koncertem.
Ondřej Smolka, PR Manager KZ VM p.o.