30. ročník mezinárodního fotografického salonu Interfotoklub Vsetín 2018 byl otevřen
30. ročník mezinárodního fotografického salonu Interfotoklub Vsetín 2018 byl otevřen
foto: Plakát.

Vsetín - Udělením oficiálních patronací mezinárodních fotografických asociací FIAP, IAAP a ČFFÚ byl po dvou letech opět otevřen letos již 30. ročník mezinárodního fotografického bienále Interfotoklub Vsetín 2018.
   Od začátku července mohou fotografové z celého světa prostřednictvím webových stránek interfotoklub.cz přihlašovat své fotografie do individuálních sekcí určených pro digitální fotografii a také do sekce určené pro fotokluby, jejichž členové mohou posílat své kolekce tištěných fotografií na adresu pořadatele soutěže, kterým je Dům kultury Vsetín spol. s r.o.
   „Pro letošek jsme se kromě tradičních individuálních sekcí, určených pro černobílou a barevnou digitální fotografii na volné téma, rozhodli nově otevřít i sekci pro hudební a koncertní fotografii, k níž máme jako pořadatelé kulturních akcí blízko a myslíme si, že by toto téma mohlo zarezonovat i s fotografy napříč národnostmi, věkovým spektrem a tematickým zaměřením,“ uvedl Zdeněk Holoubek, administrátor salonu.
   „Rozšířili jsme také možnost prezentace fotoklubů zvýšením počtu fotografií a autorů, které lze přihlásit do soutěže v rámci společných kolekcí,“ doplnil Zdeněk Holoubek.
Uzávěrka příjmu fotografií je naplánována na 30. října a hodnocení fotografií proběhne 10. listopadu 2018.
   Porota ve složení Garik Avanesian, Andrey Yurlov, Jozef Danyi udělí v rámci individuálních sekcí ocenění a medaile mezinárodních asociací FIAP, IAAP a ČFFÚ. Nejlepší kolekci fotografií v sekci fotoklubů bude udělena Grand Prix Města Vsetín.
   Nejlepší fotografie a fotografie akceptované do salonu budou k vidění v prostorách Galerie Stará radnice a na Zámku Vsetín od konce ledna do konce března 2019.
Mezinárodní fotografický salon Interfotoklub Vsetín 2018 pod čestným prezidentstvím prof. Mgr. Jindřicha Štreita dr. h. c. je otevřen všem amatérským i profesionálním fotografům a fotoklubům z celého světa.
   Srdečně Vás zveme k účasti, přejeme hodně štěstí a dobré světlo.
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.