Rada Zlínského kraje představila své programové prohlášení pro období 2020–2024
Rada Zlínského kraje představila své programové prohlášení pro období 2020–2024
foto: Krajský úřad Zlínského kraje

Zlínský kraj – Rada Zlínského kraje dnes představila své programové prohlášení. To stanovuje programové priority krajské vlády pro období let 2020–2024.
   „Naším společným cílem je dosáhnout všestranného rozvoje Zlínského kraje a zlepšovat kvalitu života všech našich občanů. Zlínský kraj chceme rozvíjet jako moderní region, vyznačující se rovností v příležitostech, konkurenceschopnou a prosperující ekonomikou i dynamickým tempem rozvoje. Chceme se stát lídrem republiky,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.
   Mezi hlavní vytyčené cíle v programovém prohlášení patří například účelné, rovnoměrné a spravedlivé vynakládaní finančních prostředků pro území celého kraje, vybudování moderní infrastruktury 21. století vedoucí k užšímu provázání podnikatelské, vzdělávací a veřejné sféry, vytvoření nové koncepce zdravotnictví do roku 2030, dokončení integrace veřejné dopravy včetně zapojení všech městských hromadných doprav v kraji, modernizace obsahu a způsobu školní výuky nebo podpora navýšení kapacit domovů se zvláštním režimem včetně center duševního zdraví či posílení sociálních odlehčovacích služeb. Rada chce také podpořit rozvoj digitálních technologií a usilovat o snížení zbytečné byrokracie a zefektivnění práce krajského úřadu.
Bc. Jan Vandík, Krajský úřad Zlínského kraje