V muzeu se soutěžilo o nejlepší klobásku, tlačenku a řeznický stánek
V muzeu se soutěžilo o nejlepší klobásku, tlačenku a řeznický stánek
foto: Jan Kolář

Rožnov – V sobotu 15. února 2020 proběhl ve Valašském muzeu v přírodě první pořad Valašského roku 2020, Masopust, během něhož se uskutečnil 23. ročník soutěže „O nejlepší valašskou klobásku“ a 13. ročník soutěže „O nejlepší valašskou tlačenku“.
   O výsledcích soutěží rozhodovala pětičlenná odborná porota složená z vylosovaných zástupců řeznických firem.
   Vítěznou klobásku připravilo Řeznictví Žabčík z Kateřinic. Na druhém místě se umístilo Řeznictví a uzenářství Machač. Třetí místo obsadilo Řeznictví H+H Hladké Životice.
   „Jsem velmi rád, že se každoročně setkáváme se zájmem mistrů cechů řeznického a uzenářského. Soutěže o nejlepší klobásku a nejlepší tlačenku se letos zúčastnilo 12 firem a jejich výrobky byly velmi vysoké kvality. Všechny firmy nabízely ochutnávky a prodej svých výrobků návštěvníkům muzea“, uvedl Jindřich Ondruš, ředitel Valašského muzea v přírodě.
    První místo v soutěži „O nejlepší valašskou tlačenku“ získal Masný průmysl Krásno z Valašského Meziříčí. Druhé místo v této soutěži patří Řeznictví H+H Hladké Životice. Třetí příčku obsadilo Řeznictví Tichý z Háje ve Slezsku.
   Návštěvníci akce rozhodli také o vítězi soutěže „O nejlepší řeznický stánek“. Na prvním místě se umístil stánek firmy H+H Hladké Životice.
   Akci navštívilo v letošním roce 7 700 návštěvníků.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí, PR, marketing, Národní muzeum v přírodě