Zubr znovu Bobrem. Do Valašského Meziříčí se vrací zkušený útočník Jiří Goiš
Zubr znovu Bobrem. Do Valašského Meziříčí se vrací zkušený útočník Jiří Goiš
Jiří Goiš (nalevo) s předsedou klubu Jakubem Mockem (napravo) foto: archiv hcvm.cz.jpg

Val. Meziříčí – První novou akvizicí hokejové soupisky valašského meziříčí je zkušený útočník Jiří Goiš, který se na Bobří hráz vrací po dvou letech.

Zkušený útočník odehrál přes 440 utkání v I. lize, většinu z nich v dresu Přerova, se kterým v sezoně 2014/2015 postoupil do tehdejší WSM ligy. Zde mimo jiné nastupoval současný brankář Valmezu Jiří Slovák nebo Michal Popelka.

Jiří Goiš již u Bobrů jednou působil, v ročníku 2021/2022 zde odehrál celkem 30 utkání včetně 4 zápasů v play-off, ve kterých zaznamenal celkem 30 bodů (10+20).V průběhu sezony o jeho služby ale projevili znovu zájem přerovští Zubři, kde znovu působil až do konce předešlé sezony.

,,Jiří Goiš je jméno, které jsme měli na seznamu už v minulém roce, kdy jsme začali tvořit soupisku pro další sezonu. Bylo to jedno z prvních jmen, i vzhledem k tomu, že už zde hrál, známe ho a perfektně nám do všeho zapadal. Byli jsme v kontaktu, vyptávali se, jak to příští ročník vidí a teď s koncem uplynulé sezony nabraly věci svůj spád. V Přerově se na nových podmínkách nedomluvil, my jsme si tak sedli, řekli jsme si naše i jeho představy, všechno si do sebe sedlo a jsme rádi, že jsme mohli smlouvu podepsat,“ říká manažer týmu Richard Müller.

,,Jirka řešil více nabídek z II. ligy, o to více si ceníme toho, že projevil chuť hrát právě za Valmez. Věříme, že i když neměl v I. lize závěr takový, jaký by si představoval, tak že ho II. liga naopak nakopne a bude po celou sezonu lídrem týmu a zároveň se na to napojí i naši další hráči, kteří budou v týmu pokračovat, a oživí své výkony z předešlých sezon,“ zakončuje Müller.

Aktuální soupiska HC Bobři Valašské Meziříčí:

Brankáři: Jiří Slovák
Obránci: Matěj Sviták, Václav Kočí, Jakub Velikovský
Útočníci: Lukáš Finsterle, Michael Vavřík, Daniel Stodůlka, Lukáš Stodůlka, Marek Urban, Daniel Capil, Jiří Goiš.

Jan Kozák, redakce HC Bobři Valašské Meziříčí