Zlínští tenisté mají srdce na pravém místě. Sezónu odstartovali benefičním turnajem
Zlínští tenisté mají srdce na pravém místě. Sezónu odstartovali benefičním turnajem
Zlínští tenisté mají srdce na pravém místě. foto: Jakub Kohoutek a Zlin.cz

Zlínský kraj – Báječně se pobavit, výborně si zahrát, změřit síly se soupeři, což jsou ovšem kamarádi i mimo kurt, a ještě pomoci dobré věci. Tohle všechno se povedlo zlínskému Tenisovému klubu, který se spojil se spolkem Srdce na pravém místě a pomohli vybrat mezi hráči 16 000 korun pro jednu zdravotně handicapovanou holčičku Ivu.
„Je znát, že i rekreační tenisté mají srdce na pravém místě, tedy v intencích našeho spolku, který se tak i jmenuje. My už se snažíme společně s dobrými lidmi i širší podnikatelskou veřejností pomáhat dětem se zdravotním znevýhodněním od roku 2014,“ připomněl přímo na dvorcích Jakub Kohoutek, který spolek Srdce na pravém místě vede.

Kromě šlechetných činů se to jako vždy mezi 22 hráči jen hemžilo krásnými výměnami, prasátky, teči, smeči…a pak ty poturnajové řeči.

Ano, na podobných akcích jde vždy také o společenskou část a tentokrát si ji sami tenisté vyšperkovali moc pěkným přístupem. Což potěší možná více, než vlastní výsledky vždy docela prestižního květnového klání.

Ve finále porazila dvojice Tománek, Čada pár Mikulec, Běták 6:3. Ale tentokrát opravdu vyhrál úplně každý, kdo pomohl usnadnit život malé Ivě.

„Budeme se snažit získat speciální vůz, samozřejmě chci všem poděkovat, další peníze by měli věnovat naši stálí partneři. Pomáháme se Srdcem na pravém místě řadě dětí, teď už máme vyhlédnutých dalších pět,“ shrnul po turnaji Jakub Kohoutek.

A nový „vůz“ má i nedávno padesátiletý mladík, předseda TK Zlín Jan Macharáček. Loni touto dobou jezdil po areálu po vážném úrazu nohy na invalidním vozíku, teď už na téměř historickém ale nádherném bicyklu, který dostal darem. „Sviští to, výborný stroj, mám z něj radost,“ hlásil během zdařilého tenisového dne.

Jan Čada