Zlín vyhrál na Slavii a přiblížil se šestce, Vsetín podruhé vyloupil Přerov
Zlín vyhrál na Slavii a přiblížil se šestce, Vsetín podruhé vyloupil Přerov
Hokejisté Vsetína (zelené dresy) i v oslabené sestavě zvítězili v Přerově 2:0. foto: VHK Robe Vsetín

Zlín, Vsetín – Hokejisté Zlína zvládli i třetí důležitý zápas proti přímému konkurentovi v boji o elitní šestku, výhrou 5:3 v Edenu nad domácí Slavií Praha mají jisté předkolo play-off. Na šestý Přerov ztrácejí tři kola před koncem základní části jediný bod!
Berani vyrovnaný středeční duel rozhodli až ve třetí třetině. Dvěma brankami ve žlutomodrém dresu vstřelil Martin Lang.

„První třetina byla jednoznačně v naší režii, ale převahu jsme nedokázali využít, ač jsme soupeře přestříleli. Ve druhé třetině nás přestřílel soupeř. Taky nás podržel brankář, následně to bylo vyrovnané a zasloužený stav 1:1. Ve třetí třetině jsme se vrátili ke hře z první třetiny a zaslouženě jsme odskočili. Velká škoda je inkasovaná branka na 2:2. Zbytečně jsme si to zdramatizovali, ale celkově jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli,“ míní hostující trenér Miloš Říha.

„Jenom škoda, že v závěru jsme byli zbytečně nedisciplinovaní a byl z toho gól, který by v žádném případě neměl nikdy nastat. Tohle musíme zlepšit do dalšího utkání,“ dodal.

Vsetín i bez několika nemocných hráčů vyhrál třetí z uplynulých čtyř zápasů. Skóre proti Přerovu otevřel v 9. minutě v přesilové hře Šimon Jenáček a dvě sekundy před koncem završil výsledek při power play Zubrů Peter Lichanec. Ruský brankář Maxim Žukov udržel potřetí v sezoně čisté konto.

„S Přerovem ty zápasy máme vždycky o gólu nebo o dva. Oba gólmani dneska chytali výborně, ale Max byl ještě o stupínek výš a podpořil to super výkonem. Celý tým se semkl. Přijeli jsme sem v nějak poskládané sestavě, protože je všude ve všech týmech něco ve vzduchu, ale tým se semkl. Chlapci si to od prvního po posledního odbojovali. Dneska to byl takový play-off zápas, který rozhodla naše přesilovka a Max, který byl o kousíček lepší,“ uvedl trenér Vsetína Radim Kucharczyk.

Chance liga pokračuje zase v sobotu.

Chance liga, 49. kolo –

HC SLAVIA PRAHA – PSG BERANI ZLÍN 3:5 (0:0, 1:1, 2:4)

Branky a nahrávky: 32. Mrňa (Krliš, L. Strnad), 45. L. Stehlík, 58. Mrňa (L. Strnad, Krliš) – 35. Suhrada (Kubiš, Hejcman), 44. P. Kratochvíl (D. Kindl, Gazda), 50. M. Lang (P. Mrázek), 57. M. Lang (Gazda), 58. Z. Sedlák ml. Rozhodčí: Kosnar, Valenta – Baxa, Belko. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 415.

Slavia Praha: R. Málek ml. – Klikorka, Szathmáry, Křepelka, Žovinec, T. Hejda (A), D. Němeček – Kulda, Žejdl (C), Stehlík – J. Brož, Kern, Všetečka – L. Strnad, M. Simon, Mrňa – Krliš, Labuzík, Havrda. Trenéři: Tvrzník, Kolařík, R. Málek.

Zlín: Huf – M. Zbořil, Husa, Riedl, Suhrada, Talafa, M. Novotný, Gazda (A) – Z. Sedlák ml., D. Kindl, P. Kratochvíl – P. Mrázek, Gago, M. Lang – T. Pospíšil, Hejcman, Kubiš (C) – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler (A). Trenéři: M. Říha ml., Z. Sedlák, Horák, Horčička.

HC ZUBR PŘEROV – VHK ROBE VSETÍN 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 9 Jenáček (Číp, Smetana), 59. Lichanec (Číp). Rozhodčí: Grygera, Wagner – Blažek, Peluha. Vyloučení: 4:6, navíc Süss (Přerov) 5 min a do konce utkání. Využití: 0:1.

Přerov: Postava – R. Černý, Kudělka (A), Chroboček, Hrdinka, Ševčík, Krisl (C), Gréč – Březina, Pechanec, Süss – Doležal (A), F. Dvořák, Okál – Indrák, Kratochvil, Jak. Svoboda – Goiš, Macuh, Jan Svoboda.

Vsetín: Žukov – Hryciow, Říha, Jenáček, Ďurkáč, Smetana, Ondračka – Holec, Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Š. Bláha – Číp, Lichanec, Jenyš – Melenovský, Vávra, Pětník.

Michal Konečný