Zlín srovnal finále! Zářil brankář Huf, rozhodl Hejcman
Zlín srovnal finále! Zářil brankář Huf, rozhodl Hejcman
Hokejový Zlín si pojistil služby brankářů Hufa a Kořénka, zůstává i bek Salonen. foto: Berani Zlín

Vsetín – Hokejisté Zlína zvítězili ve druhém utkání finále Chance ligy ve Vsetíně 2:1 a vyrovnali stav série hrané na čtyři vítězné zápasy na 1:1. Rozhodl o tom v 28. minutě hostující útočník Darek Hejcman. Třetí a čtvrtý duel ve středu a ve čtvrtek hostí Zimní stadion Luďka Čajky.
„Kluci se semkli, bojovali jako jeden chlap, jeden tým. Podpořil to výborný gólman Huf, který pochytal strašně moc střel, gólových šancí,“ chválí gólmana asistent trenéra hostů Oldřich Horák.

První finále nabídlo obrovské emoce na ledě, ale také v hledišti. Oba kluby dokonce vyzvaly své fanouškovské tábory, aby situaci zklidnili, což se jim povedlo. Na letě to ale bylo znovu pořádné drama.

Domácí, povzbuzení sobotním obratem a výhrou 4:3 v prodloužení, byli v úvodní třetině výrazně aktivnější a přestříleli soupeře 19:6. Z vedení se ale radoval Zlín. V oslabení udeřil Sedláček.

V úvodu druhé části byli aktivnější hosté, ale Vošvrda odolal. Ve 26. minutě překonal Hufa dorážkou vlastní střely Vávra a vyrovnal na 1:1. Za 164 sekund ale opět vedli Berani. Pospíšil po individuální akci předložil puk bekhendem před odkrytou branku Hejcmanovi, který snadno skóroval.

Pak už zářil Daniel Huf, který třeba senzačně sebral gól Miroslavu Holcovi. „Měli jsme tlak na pět šest gólů, Zlínu zachytal gólman Huf. Zápas přežili jen díky němu,“ posteskl si asistent trenéra Vsetína Radim Kucharczyk.

Vsetín nesrovnal ani při hře bez brankáře a série se tak přesouvá do Zlína za stavu 1:1. „Že bychom teď byli ve výhodě? To bych neřekl. Série je tak vyrovnaná, že rozhodují maličkosti, detaily. Jsme rádi, že jedeme domů za stavu 1:1,“ nezapíral Horák.

A jak to vidí Radim Kucharczyk? „Je otázka na Zlín, jestli je pro ně lepší hrát doma, nebo venku. Pokud však předvedeme tento výkon, tak je nám to celkem jedno,“ uzavřel bývalý útočník Vsetína, který se ještě loni účastnil finále jako hráč.

Finále play off první hokejové Chance ligy – 2. zápas:

Vsetín – Zlín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Vávra (Berger) – 18. P. Sedláček (Kratochvíl), 28. Hejcman (T. Pospíšil). Rozhodčí: Petružálek, Pilný – Zídek, J. Dědek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

Vsetín: Vošvrda – J. Říha, Hryciow, O. Němec, Krajčík, Š. Jenáček, Česánek – Rob, Š. Bláha, Jonák – R. Půček, Klhůfek, Holec – Berger, Vávra, Hořanský – Číp, Lichanec, Jenyš. Trenér: Weintritt.

Zlín: Huf – Husa, Gazda, M. Zbořil, Suhrada, Talafa, M. Novotný, Riedl – Z. Sedlák ml., D. Kindl, Kratochvíl – P. Mrázek, P. Sedláček, M. Lang – T. Pospíšil, Hejcman, J. Čechmánek – Köhler, Sadovikov, Apolenář. Trenér: M. Říha ml.

Michal Konečný