Zlín na úvod nadstavby remizoval s Jabloncem
Zlín na úvod nadstavby remizoval s Jabloncem
Svěřenci Vrby berou na úvod nadstavby bod za remízu. foto: FC Trinity Zlín

Zlínský kraj – Fotbalisté Zlína začali nadstavbu na Letné zápasem proti Jablonci. První poločas branku nepřinesl, a tak se to podstatné událo až ve druhé půli. Nejprve šel Jablonec do vedení, když se v 53. minutě prosadil Šulc. Ševcům se ale povedlo v 60. minutě srovnat, poté co se trefil Nedeljko Kovinić. Z utkání si ševci odnáší i tak cenný bod za remízu 1:1
Ve třetí minutě ševci registrovali první střelecký pokus. Považanec získal míč před vápenem, měl chvíli čas i prostor, a tak natáhl k ráně, která letěla kousek nad břevno. Vzápětí ale přišla akce i na druhé straně. Fantiš si to namířil po straně k bráně, předal míč do vápna, kde si naběhnul Vukadinovič, jenž ale v dobré pozici přestřelil. V deváté minutě zahrával Hrubý standardku. Poslal slibný centr před bránu, ale obrana hostí odvrátila balón na roh.

V devatenácté minutě měl velkou příležitost Ikaunieks. Ten se zjevil za zlínskou obranou, sám proti Dostálovi, ale ten se dobře postavil a ševce svým zákrokem zachránil. Vzápětí měli Jablonečtí další šanci. Chramosta dostal ve vápně čas i prostor, aby se otočil s balónem a vyslal střelu, kterou Dostál vytáhnul na tyčku. Ve 25. minutě vracel Fantiš před branku centr na zadní tyč, ale nikdo ze Zlínských v okolí brány bohužel nebyl.

Ve 30. minutě měli hosté velkou příležitost. Po centru Polidara do šestnáctky hlavičkoval Ikaunieks a jeho prudký pokus orazítkoval břevno. Ve 40. minutě prošla přihrávka ze strany až na malé vápno, kde v nelehké pozici zakončoval Kozák, ale Hanuš byl na místě a střelu vyrazil. Chvíli poté se do těžké hlavičky vložil na hranici vápna Cedidla, ale Hanuš opět pohotově zasáhnul. Na konci půle ještě zakončoval před bránou Polidar, ale obrana jeho střelu srazila na roh. Po prvním poločase byl tedy stav 0:0.

Na konci první půle přišel déšť, který během přestávky nabral na síle a trávník totálně podmáčel. Kratká ale prudká přeháňka na začátku poločasu sice přešla, ale na hru zanechala značný vliv. Hráčům od kopaček stříkala voda a balón se místy zastavoval v kalužích vody. V 53. minutě prošel kolem hranice vápna ze strany až na střed Považanec, ten pak nahrál na Pavla Šulce, jenž natáhnul ke střele a prosadil se ránou do šibenice. Dostál se marně natahoval. Jablonec vedl 1:0.

Vedení ale hostům dlouho nevydrželo. V 60. minutě poslal střílený centr před bránu Dramé, který se i za pomocí podmáčeného trávníku proklouzal až na zadní tyč a tam ho do sítě protečoval Nedeljko Kovinić. Letná vybouchla nadšením. Bylo srovnáno na 1:1. V 72. minutě prošel balón až na Vukadinoviče, který ze strany namířil do vápna. Tam vyslal prudkou střelu na zadní tyč, kterou Hanuš jen vyrazil před sebe a nebýt pohotového zásahu hostujícího obránce, šli by ševci do vedení.

„Bod odpovídá tomu, co se dělo. Myslím, že Jablonec byl výrazně lepší v prvním poločase. Naštěstí ve druhém poločase se to změnilo,“ říká zlínský trenér Pavel Vrba, který si se svým týmem odnáší bod za remízu 1:1.

Zdroj: FC Trinity Zlín
Zuzana Gregůrková