Vsetín ukončil proti Slavii černou sérii, Berani doma podlehli Frýdku
Vsetín ukončil proti Slavii černou sérii, Berani doma podlehli Frýdku
foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín, Zlín – Hokejisté Vsetína ukončili sérii pěti zápasů výhrou, když v sobotu na domácím ledě porazili pražskou Slavii 4:0. Valaši vykročili za třemi body už v první třetině, kdy se trefil Pavel Klhůfek. Triumf Moravanů v závěrečné části pečetili Jenyš, Lichanec a Rob.
„Každý, kdo byl na stadionu, tak viděl, co s týmem udělá pět porážek v řadě. Kluci věděli, že to musíme zlomit. Mužstvo, co umělo, tak zapomnělo. Předvádělo úplně nevysvětlitelné věci,“ kroutil hlavou vsetínský trenér Roman Stantien.

„Věděli jsme, že to chceme a musíme zlomit. Zodpovědnost nás ale svázala tak, že jsem to ani ve své kariéře nezažil, proto dvě třetiny vypadaly tak, že Slavia hraje proti Žukovovi. Ve třetí třetině jakoby najednou vše pominulo, přišlo tam jiné mužstvo, které hrálo, co má hrát. Urvali jsme to. Pro nás je to obrovsky cenné vítězství,“ přidal slovenský kouč.

Zatímco na Lapači bylo veselo, na Zimním stadionu Luďka Čajky zavládl smutek. Berani v zápase 12. kola Chance ligy nenavázali na předchozí úspěšnou sérii čtyř výher v řadě a Frýdku-Místku podlehli 0:4.

Berani po celé utkání tahali za kratší konec provazu a podruhé v sezoně vyšli střelecky naprázdno. Zlínu se herně nedařilo, soupeři nabídl řadu přesilových her a gólových příležitostí si vytvořil pramálo. Na straně Beranů se neujala ani jedna z 25 střel, gólman hostů Vojtěch Mokry vychytal čisté konto. Kubiš a spol. inkasovali celkem čtyřikrát a doma si připsali čtvrtou porážku v sezoně.

Chance liga, 12. kolo –

VHK ROBE VSETÍN – HC SLAVIA PRAHA 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Klhůfek (Rob), 41. Jenyš (Lichanec, Rob), 54. Lichanec, 57. Rob (Jenyš). Rozhodčí: Pilný, Šudoma – Bezděk, Veselý. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 21:19. Diváci: 2279.

PSG BERANI ZLÍN – HC FRÝDEK-MÍSTEK 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. Hotěk (Toper, Vrdlovec), 29. Zeleňák (Haas, L. Bednář), 56. Jobánek (Homola, Geidl), 57. Ramik (Matěj, Macháček). Rozhodčí: Jiří Ondráček, Rapák – Maštalíř, Dědek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 454. Střely na branku: 25:19. Zblokované střely: 19:5. Bloky: 4:15. Vhazování: 28:/46 (61%) – 18/46 (39%). Průběh utkání: 0:4.

Michal Konečný