Vsetín poprvé v sezoně zdolal Ústí a přiblížil se druhé Třebíči
Vsetín poprvé v sezoně zdolal Ústí a přiblížil se druhé Třebíči
Vsetínští hokejisté se radují, ve středu doma přehráli Ústí nad Labem 5:1. foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Vsetínští hokejisté si do tabulky Chance ligy připsali další tři body. Svěřenci trenérů Stantiena a Srdínka ve středečním 46. kole zdolali Ústí nad Labem 5:1 a přiblížili se druhé Třebíči na rozdíl pouhých dvou bodů. Valaši rozebrali Severočechy v úvodních dvou třetinách, Slovan pak už jen rozhodnutý zápas kosmeticky upravil.
„Měli jsme dobrý vstup do utkání. Začali jsme dobře. Byli jsme pohybliví, v útočném pásmu měli tlak. Vytvářeli jsme si hodně střeleckých příležitostí a v zakončení byli i efektivní, což nám přineslo ovoce. Od začátku do konce jsme udávali tón utkání a zaslouženě jsme vyhráli,“ uvedl jeden z vsetínských trenérů Jan Srdínko.

Favorit měl dobrý vstup do zápasu a v 8. minutě šel do vedení. Paradoxně v přesilové hře soupeře udeřil Pitule, jenž se prosadil po úniku Hořanského.

Vsetín po ubráněném oslabení pokračoval v aktivním výkonu a vynutil si vlastní přesilovou hru, kterou také bleskově využil, když se puk po zmatku před Hamalčíkem dostal na hůl Říhy a ten zvýšil na 2:0.

Severočeši pořádně zahrozili v úvodu prostřední části, ale Tůma s Jouzou si na gólmana Málka nepřišli. Domácí trestali, třetí branku zaznamenal po parádní individuální akci kapitán Jonák.

Valaši za stavu 3:0 na ledě dominovali. Vynutili si další dvě přesilové hry, těžili až z následujícího náporu, když svou dvacátou trefu v sezoně obstaral z ostrého úhlu Rob. Vsetínský kanonýr se do druhé sirény prosadil ještě jednou, když potrestal hrubou chybu v ústecké rozehrávce a v čase 39:41 zasunul puk mezi Hamalčíkovy betony. Slovan ještě ve druhé třetině stačil korigovat skóre, střelu Trefného od modré čáry šikovně tečoval Urban.

Zápas se za stavu 5:1 v poklidu dohrál. Vsetín kontroloval čtyřbrankový náskok a podruhé v únoru dokráčel k tříbodovému vítěství a to navíc proti soupeři, se kterým měl až do středy negativní bilanci. O víkendu Valachy čeká duel na ledě sestupujícího Havířova.

Chance liga, 46. kolo –

VHK ROBE VSETÍN – HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Pitule (Hořanský), 11. J. Říha (Jonák, R. Vlach), 29. Jonák (Pšurný, Š. Jenáček), 38. Rob (Berger), 40. Rob – 40. T. Urban (Trefný). Rozhodčí: Hucl, Šudoma – Polák, Kráľ. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 33:22. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Vsetín: Málek – Jerofejevs, Ondračka, Hryciow, Říha, Smetana, Štach, Š. Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Půček, Pitule, Hořanský – Berger, Vlach, Zeman – Vítek, Březina, Klímek.

Ústí nad Labem: Hamalčík – Drtina, Záruba, Vladimír Brož, Š. Havránek, Trefný, E. Mareš – Trávníček, Vrdlovec, Š. Bláha – O. Bláha, Urban, D. Tůma – M. Tůma, Milfait, Severa – Bernat, Grim, Jouza.

Michal Konečný, zlin.cz
Vsetínští hokejisté se radují, ve středu doma přehráli Ústí nad Labem 5:1. Foto: VHK Robe Vsetín