Vsetín odmítl konec sezony. Gólem v prodloužení si vynutil rozhodující pátý zápas
Vsetín odmítl konec sezony. Gólem v prodloužení si vynutil rozhodující pátý zápas
Vsetínští hokejisté zvítězili nad Slavií a dál živí naději na postup do semifinále Chance ligy. foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Odmítli konec sezony, gólem v prodloužení si vynutili rozhodující pátý zápas, který se uskuteční ve čtvrtek na Lapači. Vsetínští hokejisté zvládli dlouhé úterní drama, pražskou Slavii ve čtvrtém čtvrtfinále zdolali 3:2. Napínavý duel v 72. minutě rozhodl přesnou střelou Daniel Klímek.
„Bylo to nesmírně těžké utkání. Slavia měla mečbol a my jsme se zápasu zhostili velice dobře. Řekl bych, že jsme o ten jeden gól byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Už se těšíme na rozhodující utkání ve Vsetíně, kde věříme, že bude vyprodáno a diváci vytvoří skvělou kulisu. Ať vyhraje ten lepší a doufejme, že to budeme my,“ přeje si vsetínský trenér Jan Srdínko.

Domácí kouč Jiří Veber litoval hlavně situace, která přecházela rozhodující brance. „Ubráníme jejich přesilovou hru a špatně vystřídáme. Soupeř jel v pěti proti třem do rozhozené obrany, dva hráči nám tam chyběli,“ lamentoval.

V první části utkání se fanoušci gólu nedočkali, i když střeleckých pokusů nebylo vůbec málo.Skóre otevřel až ve 26. minutě domácí útočník Kafka, který v mezikruží bez přípravy zakončil do pravého horního rohu nad Málkovu vyrážečku.

Za hosty ovšem velmi rychle odpověděl dorážkou z hranice brankoviště Jan Berger. Valachy pak přiblížil důležité výhře Kucharczyk. Znovu vyrovnat mohl Žejdl, ale nadvakrát Málka nepřekonal. Ve stejné pozici zakončoval také hostující Rob, ale v obou případech trefil jen Michajlovův beton.

Domácí drželi svého soupeře častěji pod tlakem, naopak hosté hrozili z brejků. K dorážce se po Robově střele z pravého křídla ve druhé vlně nedostal Hořanský a Půčkův únik zneškodnil obětavý Havel. Pražský celek vyrovnal po teči Kerna, jenž na hranici brankoviště uklidil ze vzduchu střelu Zelingra do pravého horního rohu. Slavia byla v závěru aktivnějším týmem, ale další branka už nepadla a zápas pokračoval prodloužením.

V nastaveném čase se hrálo opatrně s častým přerušováním a gólové šance se vykytovaly jen ojediněle. Po jedenácti minutách prodloužení ovšem usedl na trestnou lavici Hovorka a Valaši měli šanci čtvrtý zápas urvat. Početní výhodu nevyužili, nejblíž ke vstřelené brance byl v oslabení domácí Machač.

Ale hned po skončení početní výhody rozehráli akci z vlastního pásma. Půček na levém křídle počkal na dojíždějícího Klímka, který z osy hřiště trefil levý roh Michajlovy brány. Sérii mezi Vsetínem a Slavii tak rozhodně až pátý zápas.

Chance liga, 4. čtvrtfinále –

HC SLAVIA PRAHA – VHK ROBE VSETÍN 2:3 po prodloužení (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 26. P. Kafka (Kern, T. Knotek), 52. Kern (Zelingr, P. Kafka) – 29. Berger (Hryciow, A. Zeman), 45. Kucharczyk (Ondračka, Jerofejevs), 74. Klímek (Půček). Rozhodčí: Petružálek, Ondráček – Beneš, Kokrment. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 1732. Střely na branku: 28:42.

Slavia Praha: Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Doležal, Poletín, Ondráček – Machač, Žejdl, Kružík – Kafka, Knotek, Kern – Všetečka, Vlček, Jaroslav Brož.

Vsetín: Málek – Smetana, Ondračka, Š. Jenáček, Říha, J. Jenáček, Hryciow, Jerofejevs – Hořanský, Venkrbec, Rob – Půček, Kucharczyk, Klímek – Březina, Pitule, Vítek – Berger, Vlach, Zeman.

Michal Konečný, zlin.cz