Volejbalisté Zlína neuspěli ani proti Odolena Vodě. Padli ve třech setech
Volejbalisté Zlína neuspěli ani proti Odolena Vodě. Padli ve třech setech
Zlínští volejbalisté si v mužské extralize připsali další porážku. foto: cvf.cz

Zlínský kraj – Trápení zlínských volejbalistů nemá konce. Poslední Fatra si v mužské extralize zaknihovala další porážku 0:3. Svěřenci trenéra Přemysla Obdržálka v sobotu večer neuspěli ani proti Odolena Vodě.
„Domácí byli lepší na podání, ale já musím pochválit kluky, výsledek je krutý vůči našemu výkonu. Kluci bojovali, ale soupeř nás tlačil servisem, což rozhodlo. My jsme i na nahrávce nehráli nic moc, ale bojovali jsme,“ oceňuje Obdržálek.

„Myslím si, že AERO dnes zaslouženě vyhrálo, přeservírovalo nás, v tom je náš hlavní problém. Bylo vidět, že si doma věřili, hnali je fanoušci,“ přidal kapitán Zlína Radim Šulc.

První set byl dlouho vyrovnaný, oba týmy dobře ztrátovaly a rozdíl ve skóre byl jen minimální ve prospěch domácích. V polovině setu hostující tým začal chybovat v útočné fázi a rozdíl ve skóre se navyšoval.

Do druhého setu mělo AERO mnohem lepší vstup, a to hlavně díky uhraným bodovým situacím. Přes polovinu setu se domácí hráči znovu velmi rychle prohnali a rozdíl ve skóre byl až sedmibodový. Zlín v konci setu trochu zazlobil a sympaticky stahoval náskok domácích, ale na domácí to již nestačilo, ti odskočili už na rozdíl dvou setů.

I vstup do třetího setu byl v režii domácích hráčů. Ty si velmi rychle vybojovali rozhodující náskok a mašírovali za třemi body. Nakonec se rozdíl v setu zastavil na dvanácti bodech. Hosté hodně chybovali na útoku, domácí kralovali v obraně na síti i v poli. AERO tak vyhrálo 3:0 a po několika porážkách znovu okusilo pocit vítězství.

„Dneska jsme potřebovali po černé sérii vyhrát. Byli jsme hladoví po vítězství, a to jsme i předvedli, skvělý kolektivní výkon. Děkuji divákům za krásnou kulisu,“ prohlásil kapitán Středočechů Matyáš Démar.

Spokojený byl i domácí trenér Martin Kop. „Splnili jsme, co jsme si řekli před zápasem, to znamená tlak na servisu a obrana standartních situací nám fungovala dobře, což byl klíč ke třem bodům, které jsme nutně potřebovali,“ dodal.

UNIQA extraliga volejbalistů, 16. kolo –

Odolena Voda – Fatra Zlín 3:0 (16, 21, 13)

Nejvíce bodů: Hladík, Ščadilov a Svoboda po 12 – Kozák 10, Čeketa 9, Varous 7. Rozhodčí: Kvarda, Marchner. Diváci: 436.

Odolena Voda: Svoboda, Horák, Hladík, Shchadilov, Carmody, Démar, libero Hadrava. Střídali: Chevalier, Chancy, Jachnicki, Saada

Zlín: Čechmánek, Šulc, Čeketa, Varous, Adamec, Toman, libero Vodička. Střídali: Lamri, Kozák.

Michal Konečný, zlin.cz