Velký návrat! Hokejisty Vsetína posílil pětinásobný mistr extraligy Erik Hrňa
Velký návrat! Hokejisty Vsetína posílil pětinásobný mistr extraligy Erik Hrňa
Hokejisty Vsetína posílil odchovanec Erik Hrňa. foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Hokejisté Vsetína hlásí velký návrat. Domů se vrací útočník Erik Hrňa. Pětinásobný mistr extraligy bude zelenožlutý dres nosit po dlouhých třinácti letech. Na Lapači podepsal jednoletou smlouvu s následnou opcí.
„Věděl jsem, že Vsetín chce hrát nahoře a znovu zabojovat o baráž, to bylo pro mě rozhodující,“ líčí motivaci návratu jeden z nejúspěšnějších hráčů své generace.

Hrňa poslední utkání za Valachy sehrál 16. března 2010 v rámci čtvrtfinálové série 2. ligy proti Přerovu.

„Jsme moc rádi, že jsme se domluvili se vsetínským odchovancem a mám radost, že dal Vsetínu přednost před extraligovými nabídkami,“ liboval si po podpisu smlouvy sportovní manažer Radim Tesařík.

Zkušený funkcionář s Hrňou jednal už během loňské sezony. Tehdy to ale ještě nedopadlo. Všechno klaplo až letos.

„Jsme moc rádi, že jsme se domluvili se vsetínským odchovancem a mám radost, že dal Vsetínu přednost před extraligovými nabídkami. Očekáváme určitě zlepšení produktivity. Byli bychom rádi, kdyby navázal na své výkony, které předváděl v přesilových hrách v Třinci. Určitě si tedy slibujeme i zkvalitnění přesilových her. Erik je pořád extraligový hráč, myslím si, že to ví i on a budu moc rád, když bude podávat ty nejlepší výkony,“ prohlásil Tesařík.

Brzy pětatřicetiletý Hrňa je vsetínským odchovancem, který již v mládežnických letech ukazoval svůj obrovský potenciál. Právě ve Vsetíně stihl ještě coby junior nastartovat svou extraligovou kariéru, když první starty mezi elitou zaznamenal v sezoně 2006/2007. Je rovněž podepsán pod ziskem dvou mistrovských juniorských titulů Vsetína v letech 2005 a 2007.

Mimořádný talent uplatnil především v Třinci, který si jej vyhlédl ihned po konci seniorského hokeje ve Vsetíně. Postupně se probojoval do základní sestavy Ocelářů, se kterými v roce 2011 oslavil zisk historicky prvního titulu.

Hrňa byl i součástí zlaté třinecké jízdy a v letošním play-off společně s Oceláři získal pátý mistrovský titul, z toho čtvrtý v řadě. Tato skvostná bilance jej řadí mezi nejúspěšnější hokejisty své generace.

Nejvyšší soutěž si Erik Hrňa zahrál také v Olomouci nebo Plzni, v ročníku 2013/2014 si zkusil i ruské angažmá v tamní VHL v dresu THK Tver. Jeho kariéra však byla spjata především s Třincem. V posledních sezonách byl Erik Hrňa specialistou na přesilové hry.

Michal Konečný