Uherskohradišťská nemocnice pořádá již čtvrtý ročník cyklodne Jedu na krev
Uherskohradišťská nemocnice pořádá již čtvrtý ročník cyklodne Jedu na krev
foto: Nemocnice Uherské Hradiště

Zlínský kraj – Transfuzní oddělení Uherskohradišťské nemocnice zve všechny dárce krve, příznivce nemocnice, ale i širokou veřejnost na oblíbenou cykloakci s příznačným názvem Jedu na krev, která proběhne poslední srpnovou neděli 28. srpna 2022.

„Pro naše oddělení je pořádání této akce skvělý způsob, jak se setkat s našimi dárci mimo pracoviště a poděkovat jim za jejich přízeň. Budeme samozřejmě moc rádi, když na start dorazí i jejich rodiny, naši příznivci a třeba i další potencionální zájemci o darování krve, které je zejména v letních měsících nedostatek,“ říká zástupkyně primáře hematologicko transfuzního oddělení MUDr. Marta Černá.

Účastníci si mohou vybrat jednu ze dvou připravených tras. Kratší z nich je určena pro „pohodáře“, zkušení cyklisté mohou zvolit náročnější s podtitulem „sportovci“. Pro všechny bude zajištěno občerstvení, v závěru akce proběhne losování o krásné ceny.

Pro účast na cyklodnu je nutná předchozí rezervace prostřednictvím e-mailu akce@nemuh.cz, a to nejpozději do neděle 21. srpna. Do zprávy uveďte jména účastníků a výběr trasy.

Mgr. Lucie Sedláčková, tisková mluvčí Uherskohradišťské nemocnice