Trenér Vrba začal angažmá ve Zlíně remízou, bod s Baníkem trefil Kozák
Trenér Vrba začal angažmá ve Zlíně remízou, bod s Baníkem trefil Kozák
Fotbalisté Zlína (žluté dresy) vstoupili do jara remízou s Baníkem Ostrava 1:1. foto: FC Trinity Zlín

Zlín – Fotbalisté Zlína při soutěžní premiéře trenéra Pavla Vrby remizovali v prvním zápase po zimní pauze doma s Ostravou 1:1. Hosty poslal do vedení ve 41. minutě Jiří Klíma, po změně stran vyrovnal Libor Kozák.
„Do šedesáté minuty bylo utkání vyrovnané. Hráli jsme zodpovědně, gól, který jsme dostali, byl po našem nedůrazu. V závěru naše tempo bylo náročnější, než jsme si představovali. V kvalitě jsme posledních dvacet minut zaostávali. Baník měl dvě stoprocentní příležitosti, Rakovan nás dvakrát podržel. Vzhledem k tomu je pro nás bod cenný,“ uvedl nový trenér Zlína Pavel Vrba.

Známý kouč vypsal proti Baníku, kde ještě na podzim působil, speciální prémii za vítězství. „Nevím, jestli teď půjdeme na padesát procent, spojíme to s mým zápisným, aby hráči byli spokojeni,“ říká Vrba.

Kouč Ostravy Pavel Hapal spokojený nebyl. „Převládá lehké zklamání, měli jsme tady vyhrát, ale co se týká nasazení a bojovnosti, to tam bylo. Jen chyběla kvalita v koncovce,“ štve bývalého reprezentanta.

„Celý zápas jsme měli relativně pod kontrolou. Na druhou stranu jsme si v prvním poločase nic nevypracovali, i když jsme dali gól. První půle byla promarněná. Mrzí mě inkasovaný gól, byl hloupý, bylo to po jediné šanci soupeře. V závěru jsme měli tři stoprocentní šance, hlavně Miškovič, který jinak odehrál dobrý zápas, ale vychytal nás brankář,“ povzdechl si Hapal.

Zlínští tak v nejvyšší soutěži přerušili sérii čtyř porážek, přesto zůstávají předposlední v tabulce. Ostravští v této ligové sezoně venku ještě nevyhráli a jsou desátí.

FORTUNA:LIGA, 17. kolo –

FC Trinity Zlín – FC Baník Ostrava 1:1 (0:1)

Branky: 57. Kozák – 41. J. Klíma. Rozhodčí: Szikszay – Caletka, Volf – T. Klíma (video). ŽK: Cedidla, Fillo, Fantiš, Bartošák – Kuzmanovič, Fleišman. Diváci: 4237.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Kolář, Bartošák – Didiba, Hlinka – Fillo (64. Janetzký), Fantiš (82. Vukadinovič), Čanturišvili – Kozák (81. Balaj). Trenér: Vrba.

Ostrava: Laštůvka – Juroška, Pojezný, Lischka, Fleišman – Kaloč, Miškovič (90.+3 Šín) – Cadu (85. Jaroň), Kuzmanovič (74. Buchta), Plavšič (90.+3 Šehič) – J. Klíma (74. Tijani). Trenér: Hapal.

Kateřina Nosková