Sezona v bike aréně skončila, stavební ruch v ní ale pokračuje
Sezona v bike aréně skončila, stavební ruch v ní ale pokračuje
foto: MěÚ Vsetín

Vsetínsko – Letošní sezona v Bike aréně Vsetín (BAV) se pro její uživatele k poslednímu říjnovému dni uzavřela. Pokračovat v ní ale bude stavební ruch, konkrétně na trailu Hájenka, který prochází rekonstrukcí.

Údržba trailů je nezbytnou podmínkou pro zajištění jejich bezpečného zpřístupnění veřejnosti. „Před končící sezonou a také v jejím průběhu proběhla na většině ze sedmi tras bike arény. V této souvislosti mě těší, že na stav zprovozněných trailů přicházely od bajkerů téměř výhradně kladné ohlasy,“ uvedl místostarosta Pavel Bartoň (ANO 2011) a pokračoval: „Ne všechny traily ale mohly být otevřeny. Z důvodu špatného technického stavu, jehož vyřešení je podmíněno rozsáhlejší rekonstrukcí, jsme museli nechat uzavřený červený trail Trpaslík a horní polovinu černého trailu Templářský.“

Běžnou údržbu na tratích BAV průběžně provádí specializovaná místní společnost Trail Worx Syndicate pod vedením Radka Paly, která se v průběhu roku pustila také do rekonstrukce modrého trailu Hájenka. „Ten na rozsáhlejší úpravy čekal prakticky od svého zprovoznění a už byl na ně nejvyšší čas. Zhruba od poloviny roku na něm provádíme odvodnění, přemodelování stávajících a dobudování nových prvků. Do konce roku by mohla být přibližně polovina trailu zrekonstruovaná,“ uvedl Radek Pala.

Podle místostarosty Pavla Bartoně se rozsah prací v BAV pro příští rok bude plánovat až v nadcházejících týdnech. „Vše se samozřejmě bude odvíjet od toho, jak velké množství finančních prostředků se na ně podaří vyčlenit v rozpočtu města,“ uzavřel místostarosta Bartoň.

Michal Horský