Policie se připravuje na rizikové utkání Slovácka a Fenerbahce. Kvůli problémovým fanouškům povolala posily z dalších krajů
Policie se připravuje na rizikové utkání Slovácka a Fenerbahce. Kvůli problémovým fanouškům povolala posily z dalších krajů
Ilustrační foto foto: tydenikpolicie.cz

Zlínský kraj – Pro fanoušky to bude velký fotbalový svátek, pro strážce zákona ale možná pořádná noční můra. Dnes (ve čtvrtek 11.8.) se do Uherského Hradiště sjedou tisíce fanoušků, aby podpořili svůj tým v odvetném utkání 3. předkola Evropské ligy, ve kterém se střetnou celky 1. FC Slovácko a Fenerbahce Istanbul. Kvůli očekávanému příjezdu problémových fanoušků policie utkání vyhodnotila jako rizikové.
„Tomu bude také odpovídat rozsah bezpečnostního opatření. Policisté budou připraveni na to, aby ve městě zajistili veřejný pořádek a v neposlední řadě i bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Bezpečnostního opatření se zúčastní pořádkové jednotky z Krajského ředitelství Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje, policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, z obvodních oddělení, dopravní policisté, policejní psovodi a policisté z řad policejní hipologie. Dále kriminalisté a policisté z antikonfliktního týmu, strážníci Městské policie z Uherského Hradiště a členové bezpečnostní agentury.

„Očekáváme příjezd stovek fanoušků z Turecka, Německa a Rakouska, a rovněž návštěvu příznivců fotbalu z Uherského Hradiště. Mezi příznivci z jednotlivých klubů lze očekávat i problémové fanoušky,“ pokračovala Šabatová.

Policisté apelují na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků a pořadatelů.

„Tak jako před každým utkáním upozorňujeme návštěvníky, že bude důkladně kontrolován zákaz vstupu na stadion s jakoukoli pyrotechnikou a zakázanými předměty. Dále upozorňujeme, že zjevně podnapilé osoby nebudou vpuštěny na fotbalový stadion,“ uzavřela Milena Šabatová.

Utkání začne na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v 19 hodin. V prvním zápase podlehli fotbalisté Slovácka tureckému favoritovi jasně 0:3.

Kateřina Nosková