Rožnovští senioři přeplavali La Manche více než 25x
Rožnovští senioři přeplavali La Manche více než 25x
foto: MěÚ Rožnov

Rožnov – Město Rožnov pod Radhoštěm slaví úspěch svých seniorů, kteří se zúčastnili plavecké štafety „Přeplavme svůj La Manche“. S úctyhodným výkonem uplavaných 855 km získali druhé místo.

239 seniorů zvládlo uplavat impozantní vzdálenost 855 kilometrů za měsíc únor 2024. V celorepublikové konkurenci zvládli obsadit stříbrnou příčku v celkovém hodnocení. „Smekám klobouk před našimi seniory a jejich výkony v této plavecké štafetě. Musím pogratulovat všem, kteří se zapojili, protože jen díky jejich vytrvalosti získali druhé místo. Zároveň děkuji za společné setkání, které bylo velmi milé a věřím, že pro obě strany přínosné,“ uvedl starosta města Jan Kučera.

Jaromír Vachůn vyčnívá v mužské kategorii, získal první místo s úctyhodným výkonem 58,8 km, což je 2 352 uplavaných bazénů. Následují ho Drahoš Nosek s 55,2 km a Josef Mandula s 44,9 km, kteří si připsali druhé a třetí místo.

V ženské kategorii předvedla Zdeňka Bajerová ohromný výkon, dokázala uplavat 28,1 km, čímž si zajistila první místo. Ludmila Dobiášová a Drahomíra Javornická následují na druhém a třetím místě se vzdálenostmi 24,6 km a 22,95 km.

Mgr. Petra Graclíková, tisková mluvčí MěÚ Rožnov pod Radhoštěm