Nevídané drama. Vítězem jubilejní 40. Valašky je nakonec Pech
Nevídané drama. Vítězem jubilejní 40. Valašky je nakonec Pech
foto: zlin.cz

Val. Meziříčí – Tak tohle bylo drama jako málokdy. Mistr hororů pan Hitchcock by to nepřipravil lépe. Vítězem 40. ročník KOWAX Valašské rally ValMez 2022 se nakonec stal velezkušený Václav Pech na Fordu, osvědčený bojovník, který letos jede mimo seriál absolutního Mistrovství České republiky.
Od začátku až do konce se jel závod ostrý jako břitva. Po první etapě vedl Kopecký na Fabii, vedení si udržoval průběžně po celý závod, třebaže mu vedle Pecha dýchal na záda živou vodou jakoby pokropený Filip Mareš rovněž na Fabii.

Po předposledním 13. testu vedl Kopecký. Jenže náskok necelých 10 vteřin před pronásledovateli se nakonec ukázal jako nicotný a nepodstatný. Na jezdce totiž ještě čekala poslední zkouška v okolí Bystřičky a tento bezmála dvacetikilometrový náročný úsek nakonec reálné šance na prvenství mnohonásobnému mistru republiky k překvapení odborníků uťal.

Obrovskou bitvu nakonec ovládl Pech na Fordu, když Kopeckému nadělil na závěr 18 vteřin, odsunul ho až na třetí pozici a udolal i velmi dobře jedoucího Mareše, kterého po boji zdolal o 4,1 vteřiny.

Filip Mareš tak naskočil do čela průběžného pořadí seriálu mistrovství republiky.

Jan Čada