Na „umělce“ roste nové osvětlení
Na „umělce“ roste nové osvětlení
foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – Fotbalové hřiště s umělou trávou v areálu valašskomeziříčského letního stadionu se nejpozději do konce prázdnin dočká nového osvětlení za 1,8 milionu Kč.

Áčko TJ Valašské Meziříčí hraje Moravskoslezskou divizi a daří se i mládežnickým celkům. Nejen oni přitom využívají k zápasům a tréninkům tzv. „umělku“. „Její vytížení je maximální nejen přes den, ale také po setmění a to zejména v chladnějších měsících. Proto jsme se po dohodě s fotbalisty rozhodli vyměnit stávající osvětlení hřiště, které už nevyhovovalo dnešním standardům,“ vysvětlil místostarosta Josef Vrátník. Radnice za nová světla zaplatí 1,8 milionu Kč s tím, že fotbalistům by mělo být k dispozici od září.

Zároveň se město připravuje na opravu stávajícího umělého povrchu hřiště. „Dokončujeme projektovou přípravu, která nastíní finální náklady, a následně budeme žádat o dotaci. Práce bychom chtěli provést v příštím roce a po jejich dokončení bude možné na umělce hrát ligové soutěže do divize včetně, což by mělo pokrýt většinu potřeb našich fotbalistů,“ doplnil místostarosta Vrátník.

Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí