Hokejoví Bobři slaví historický úspěch a čeká je play-off
Hokejoví Bobři slaví historický úspěch a čeká je play-off

Val. Meziříčí – V letošní sezoně 2. ligy skupiny Východ se mužskému Áčku HC Bobři Valašské Meziříčí nebývale daří. Se značným náskokem a ziskem 82 bodů vedou tabulku a čeká je už jen poslední zápas základní části. Pomalu se tak připravují na play-off.

„Letošní sezonu považuji jednoznačně za obrovský úspěch. O kvalitě mužstva vypovídá fakt, že se nám po dlouhých letech podařilo zakončit základní část na prvním místě. Teď nás čekají náročné boje v rámci play-off, ve kterých se neobejdeme bez podpory fanoušků. Proto zvu všechny na zimák už v úterý 1. března od 18 hodin,“ hodnotí sezonu předseda klubu Tomáš Vašica.

Naposledy v základní části zajížděli v sobotu 19. února Bobři na led Žďáru nad Sázavou. Zápas s pátým celkem tabulky ovládli jasně 3:1 a domů dovezli tři body. Ve středu 23. února je tak čeká poslední utkání základní části proti Opavě od 18.00 na valašskomeziříčském zimáku. „Našim hokejistům se letos opravdu daří. S dosavadními 27 vítěznými zápasy a 82 body jednoznačně ovládli tabulku druhé ligy, což je historický úspěch. To, jak se tým dokázal vyrovnat s loňskou sezonou poznamenanou covidem a vypracovat se na špici východní skupiny, je skvělé. Jedná se o jasný důkaz, že každoroční podpora hokeje ze strany města má smysl,“ nešetřil chválou starosta Robert Stržínek.

A jak je na play-off připravený tým? Podle trenéra Lukáše Plška čeká Bobry těžký boj: „Na úvod sezony jsme si stanovili za cíl účast v play-off. Nejen, že jsme ho dosáhli, ale ještě jej znásobili vítězstvím v základní části. Teď chceme hlavně zvládnout první kolo play-off a užít si finále. Čekají nás náročné zápasy, protože týmy jsou hodně vyrovnané, ale Valmez si to rozhodně zaslouží. Fanouškům, bez jejichž podpory se určitě neobejdeme, můžu slíbit, že budeme hrát na maximum.“

K prvnímu utkání semifinále play-off nastoupí HC Bobři Valašské Meziříčí v úterý 1. března od 18.00 na domácím ledě. Pravděpodobným soupeřem Valachů bude jeden z čtveřice celků Kometa Brno B, Kopřivnice, Opava nebo Žďár nad Sázavou. Ve čtvrtek 3. března vyjíždějí Bobři na led soupeře a v sobotu 5. března se od 17.00 v sérii hrané na čtyři vítězná utkání představí opět doma.

Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí