Hokejisté Vsetína v předposledním přípravném zápase podlehli Osvětimi po nájezdech
Hokejisté Vsetína v předposledním přípravném zápase podlehli Osvětimi po nájezdech
Hokejisté Vsetína slaví postup do semifinále play-off. foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Pouze jeden gól vstřelili hokejisté Vsetína polské Osvětimi. Valaši tak v předposledním přípravném zápase před startem Chance ligy padli 1:2 po samostatných nájezdech, které rozeskl přesnou ranou Pavel Padakin. V základní hrací době nejprve hosty na Lapači rozjásal Tommi Laako, za domácí ve třetí části srovnal Luboš Rob.
První třetina začala ve velkém stylu. Hosté měli mírně navrch. Slibné šance si ale dokázali vypracovat i domácí, ale chyběla jim přesnost v koncovce. V přesilové hře nebezpečně zahrozil obránce Němec, ale k otevření skóre jeho pokus nevedl. Říhův projektil vytěsnil hostující gólman Lundin mimo a před Vítkovou střelou stihl včas sklapnout betony.

Osvětim pak udeřila v přesilovce. Po krásné kombinaci Szczechury a Padakina se prosadil Laakso. Reagovat mohl Sihvonen, ale jeho nadějná rána z pravé strany skončila po odrazu od blokujícího hráče jen mimo kluziště.

Ve druhé části měli Valaši několik příležitostí k vyrovnání, ale Ondračka po úniku jen nastřelil tyč a Berzinš z podobné pozice trefil pouze lapačku polského brankáře. Na druhé straně mě velkou příležitost navýšit vedení hostů Szczechura, který uháněl sám na Žukova, ten však jeho úmysly přečetl a šanci soupeře zneškodnil.

Valaši se dál hnali za srovnáním, ale v zakončení se trápili. Klímek v přesilovce poslal puk pouze do betonů Lundina, ztroskotala i příležitost Berzinše. Na druhé straně se musel ohánět Žukov, když nejprve zasahoval proti Březákovi a následně vyřešil únik Kowalowky. Vsetín udeřil až v 51. minutě, kdy Rob zakončil pohlednou kombinaci Moravanů.

V následujícím prodloužení třech proti třem měli k výhře blíže domácí, gól však nedali, a tak utkání dospělo až do samostatných nájezdů, které rozhodl v šesté sérii Pavel Padakin.

Poslední prověrku před startem Chance ligy absolvují Valaši ve čtvrtek na domácím ledě proti Žilině.

Přípravný hokej –

VHK ROBE VSETÍN – RE-PLAST UNIA OSVĚTIM 1:2 po samostatných nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 51. Rob (Berger, Říha) – 13. Laakso (Szczechura, Padakin), rozhodující samostatný nájezd Padakin. Rozhodčí: Kovařčík, Škrobák – Novák, Bártek. Diváci: 1351.

Vsetín: Žukov – Němec, Hryciow, Jenáček, Říha, Smetana, Ondračka, Voženílek – Bláha, Přikryl, Rob – Jenyš, Klhůfek, Sihvonen – Berger, Lichanec, Hořanský – Klímek, Berzinš, Vítek.

Osvětim: Lundin – Pangelov, Jerofejevs, Březák, Dyukov, Bezuška, Jakobsons, Noworyta, Paszek – Szczechura, Dziubinski, Padakin – Laakso, Ahopelto, Deniskin – Soltys, Da Costa, Kowalowka – Pankrat, Wanat, Prusak.

Michal Konečný, Zlin.cz