Hokejista Němec se po konci ve Zlíně vrací domů do Vsetína
Hokejista Němec se po konci ve Zlíně vrací domů do Vsetína
Zkušený hokejový obránce Ondřej Němec se po dlouhých sedmnácti letech vrátil do Vsetína. foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Po dlouhých sedmnácti letech se vrátil domů do Vsetína. Zkušený osmatřicetiletý obránce Ondřej Němec po konci ve Zlíně ohlásil návrat na Lapač. Valachům chce pomoct nejen v Chance lize, ale i coby trenér mládeže.
„Chtěl bych klubu vrátit to, co mi dal,“ říká Němec, který má ve sbírce zlato z mistrovství světa, tři extraligové tituly, navíc šest let působil v ruské KHL.

Všechny nastřádané zkušenosti chce nyní předat hráčům Vsetína. Jinde už hrát nechtěl. „Po minulé sezoně jsem nějakou dobu nevěděl, zda budu v kariéře pokračovat. Když jsem nad tím přemýšlel, jediná varianta pro mě byla vrátit se domů. Zahrát si před lidmi, které znám. A ještě jednou zažít bouřlivou atmosféru Lapače. Věřím, že nás čeká úspěšná sezona,“ uvedl Němec.

Svoji budoucnost řešil dlouho. „Po posledním zápase za Zlín jsem potřeboval úplně vypnout a nic nedělat. Poprvé v kariéře jsem se ráno probouzel s tím, že nemusím jít na trénink nebo na zápas. Období, kdy jsem z toho úplně vypadl, mi dalo chuť hrát dál. Ještě jednu sezonu. Nikdy neříkej nikdy, ale mé aktuální rozhodnutí je, že tohle je má poslední sezona. A tu chci odehrát doma,“ říká.

Jelikož o zkušeného zadáka stáli i trenéři Roman Stantien i Jan Srdínko, které zná dlouho, nebylo co řešit.

„Když jsem před lety odcházel, vsetínský hokej zažíval těžké období. Vracím se s tím, že je to po dlouhé době, zestárl jsem, ale zároveň věřím v lepší zítřky. Vsetín v posledních letech udělal každou sezonu postupný krůček směrem nahoru. Věřím, že vzestupná tendence bude pokračovat. Na Vsetíně jsem doma. Víc než dvacet let tady bydlím. Chci, aby lidé odcházeli z Lapače spokojení, aby měli radost ze hry i z výsledků. Osobně svoji roli vnímám také tak, že chci být mentorem pro mladší hráče. Je tady spousta hodně talentovaných kluků jako Tom Ondračka nebo Šimon Jenáček. Chtěl bych jim pomoci a posunout je dál,“ dodává Němec.

Michal Konečný