Brankářská jednička Vsetína se zotavuje po zranění. Do tréninku by se měl Žukov vrátit příští týden
Brankářská jednička Vsetína se zotavuje po zranění. Do tréninku by se měl Žukov vrátit příští týden
Slovenský brankář Patrik Romančík podepsal novou smlouvu se Vsetínem. foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Brankářská jednička VHK Robe Vsetín Maxim Žukov se zotavuje po zranění v dolní části těla, které si přivodil v zápase s Prostějovem v půlce listopadu. Lékaři mu naordinovali klidový režim spojený s rehabilitacemi. Do tréninkového procesu by se měl vrátit příští týden. Třiadvacetiletý Žukov, jenž na Valašsko zamířil v létě z Jihlavy, se zranil v utkání s Prostějovem 16. listopadu.

„Podstoupil magnetickou rezonanci, abychom vyloučili vážnější zranění, a vyšetření od specialisty. Domluvili jsme se, že dostane na několik dnů klidový režim,“ uvedl Peschout. „Bohužel se stav jeho zranění nezlepšil tak rychle, jak jsme si představovali. Proto jsme se domluvili na další kontrole, která se uskutečnila v pondělí. Její výsledky jsou naštěstí mnohem pozitivnější,“ pokračoval trenér gólmanů.

Jak tedy situace vypadá? „Max po pondělku pokračuje v klidovém režimu s tím, že bude docházet na rehabilitace. Nadále jsme v kontaktu se specialistou a vývoj léčby zranění monitorujeme. Pokud všechno půjde tak, jak má, mohl by Max od příštího týdne pomalu začít s tréninkem,“ konstatoval Peschout.

Momentálně tak brankoviště Valachů stráží David Sachr, jenž odchytal poslední tři utkání a v sobotu pomohl Vsetínu jistým výkonem zdolat na domácím ledě Třebíč. Záda mu kryje Adam Pavlíček z juniorky.

„Adam je s námi v procesu tréninků a zápasů od chvíle, kdy se Max zranil. Řešíme i otázku potenciálního příchodu dalšího gólmana. Už jenom proto, abychom se pojistili na situaci, kdyby se v budoucnu nedej bože opět zranil někdo z dvojice Žukov – Sachr,“ zakončil Peschout.

Kateřina Nosková