Berany do elitní šestky posunula trefa Kindla, Vsetín bral ve šlágru bod
Berany do elitní šestky posunula trefa Kindla, Vsetín bral ve šlágru bod
Hokejisté Vsetína si výhrou nad Frýdkem – Místkem pojistili druhé místo. foto: VHK Robe Vsetín

Zlín – Jeden gól na výhru stačil. Hokejisté Zlína využili dalšího zaváhání Přerova a čtvrtou výhrou v řadě se už posunuli do elitní šestky, ze které by rovnou postoupili do čtvrtfinále. Proti Dynamu se ale Berani pořádně nadřeli, sobotní duel 50. kola Chance ligy rozhodla přesilovková trefa Denise Kindla ve 48. minutě.
Fanoušci však velebil i brankáře Daniela Hufa, který kryl všech jednadvacet střel soupeře a v letošní sezoně si připsal čtvrtou nulu. Na druhé straně pardubický gólman Milan Klouček chytil 40 z 41 pokusů a přes fotbalovou porážku může se spoluhráči slavit záchranu.

Sobotní šlágr kola mezi druhým Vsetínem a první Třebíčí zvládl lépe celek z Vysočiny. Domácí dlouho vedli, poprvé už v první třetině, kdy se trefil Riku Sihvonen. Horácká Slavia stihla ještě v úvodní dvacetiminutovce z Bittnerovy hole vyrovnat, ale domácí si po dalších gólech Miroslava Holce a Luboše Roba vzali náskok zpátky. Třebíč ovšem předvedla velký obrat, když ve třetí části srovnala na 3:3 a v prodloužení rozhodl o bonusovém druhém bodu pro hosty svou druhou trefou v zápase kapitán Bittner.

Chance liga, 50. kolo –

PSG BERANI ZLÍN – HC DYNAMO PARDUBICE B 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 48. Kindl (Suhrada). Rozhodčí: Zubzanda, Veselý – Vašíček, Komínek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 41:21. Diváci: 2799.

Zlín: Huf – Husa, Gazda, Suhrada, Zbořil, Riedl, Talafa – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – M. Lang, Gago, Mrázek – Kubiš, Hejcman, Pospíšil – P. Sedláček, Köhler, Sadovikov. Trenér: Říha.

Pardubice B: Klouček – Bukač, Hanousek, Nedbal, Bučko, Chabada, Hrádek, Drtina – O. Rohlík, Rákos, Lichtag – Kaplan, Hruška, T. Svoboda – Matýs, T. Urban, Rouha – M. Machač, T. Zeman, Pochobradský. Trenér: Baďouček.

VHK ROBE VSETÍN – SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ 3:4 po prodloužení (1:1, 1:0, 1:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Sihvonen (Smetana, Berzinš), 28. Holec (Jenáček, Rob), 46. Rob (Holec, Berzinš) – 20. Bittner (Dočekal), 54. Malý (Matyáš Svoboda, Klímek), 57. Vodný (Forman), 63. Bittner (Dočekal). Rozhodčí: Skopal, Cabák – Roischel, Blažek. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Střely na branku: 20:34. Diváci: 2 681.

Vsetín: Žukov – Kajínek, Jenáček, Němec, Česánek, Smetana, Ondračka, Hryciow – Holec, Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Š. Bláha – Číp, Lichanec, Jenyš – Melenovský, Vávra, Pětník.

Třebíč: Jekel – Bořuta, Furch, Forman, Fajmon, Poizl, Vodička – Vodný, D. Michálek, Ferda – Dočekal, Bittner, Psota – Klímek, Malý, I. Sedláček – Maty. Svoboda, Pšenička, Mat. Novák.

Michal Konečný