Berani se trápí, podlehli i vedoucí Porubě
Berani se trápí, podlehli i vedoucí Porubě
Hokejisté Zlína prohráli v pátek s Porubou 1:3. foto: PSG Berani Zlín

Zlín – Hokejisté Zlína se v Chance lize neuvěřitelně trápí. Berani nestačili ani na Porubu, vedoucímu týmu z Ostravy v páteční předehrávce 26. kola na vlastním ledě podlehli 1:3 a po třetím nezdaru v řadě zůstávají v tabulce až devátí. Jediný gól Zlína vstřelil ve 23. minutě kapitán Pavel Kubiš.
Zlín se ujal vedení po 135 sekundách druhé třetiny díky kapitánovi Pavlu Kubišovi, ale ve 27. minutě vyrovnal kanadský obránce Justin Lemcke a v čase 42:25 otočil stav Vít Christov. Necelých pět minut před koncem zpečetil výhru lídra bek Jiří Klimíček.

„Šli jsme do vedení, udělali jsme ale chybu v obranném pásmu, dostali jsme na 1:1. Na konci druhé třetiny jsme mohli dát gól na 2:1, bohužel v úvodu třetí jsme obdrželi branku my. Tlačili jsme se do útoku, dnes nám nepřálo ani štěstí. Po třetím gólu už bylo rozhodnuto,“ smutnil asistent trenéra Zlína Juraj Jurík po neúspěšném utkání.

Berany další kolo Chance ligy čeká už v neděli, do druhé poloviny základní části vstoupí proti Kolínu. Ten od 15:30 hodin vyzvou na Zimním stadionu Luďka Čajky. Kozlům mají co vracet, oba dosavadní vzájemné zápasy s nimi prohráli – doma 1:4, na ledě soupeře 3:4.

Chance liga, 26. kolo –

PSG Berani Zlín – HC RT TORAX Poruba 2011 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 23. Kubiš (Kindl, Talafa) – 27. Lemcke, 43. Christov, 56. Klimíček. Rozhodčí: Kostourek, Hucl – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 6:3. Bez využit. Diváci: 1598.

Zlín: Huf – Suhrada, Kachyňa, Talafa, Bukač, Zbořil, Bartko, Husa – Sedláček, Honejsek, Ondráček – Kubiš, Kindl, Frömel – Gago, Hejcman, Illéš – Köhler, Luža, Mrázek.

Poruba: Dolejš – Lemcke, Klimíček, Urbanec, Voráček, Sedlák, Krenželok, Dluhoš – Christov, Střondala, Hrníčko – Karafiát, Pšurný, Berisha – Gřeš, Toman, Šoustal – Häring, Pavlík, Brodek.

Michal Konečný