Berani přišli o zahraniční borce. Mikhasenok jde na operaci, Mamčics odchází do Švédska
Berani přišli o zahraniční borce. Mikhasenok jde na operaci, Mamčics odchází do Švédska
Hokejisté Zlína deklasovali Prostějov 6:1 a po měsíci slaví výhru za tři body. foto: David Peška, PSG Berani Zlín

Zlínský kraj – Hokejisté Zlína ve zbytku sezony nemohou počítat s dvěma zahraničními hráči. Zpátky do Ruska odletěl útočník Vladimír Mikhasenok, kterého po vleklých problémem s kolenem čeká operace. Berany opouští i olympionik Roberts Mamčics, lotyšský bek míří do švédského Linköping HC.
„Jsme velmi rádi, že hráč Robertsových kvalit hrál za Zlín. Jeho působení u nás i na zimních olympijských hrách ho pochopitelně zviditelnilo a přišla pro něho osobně i pro klub zajímavá nabídka ze švédské soutěže, kterou jsme se rozhodli akceptovat. Robertse jsme v tomto podpořili, protože je to krok kupředu v jeho kariéře, kterou jsme mu po jeho odchodu z Rigy pomáhali nastartovat, navíc pro nás odvedl skvělou práci,“ uvedl sportovní manažer zlínského klubu Martin Kotásek.

Mamčics měl sice s Berany podepsanou smlouvu i na příští sezonu v rámci Tipsport extraligy ledního hokeje, šance na jeho udržení však po olympiádě byly minimální.

Sezona končí i Mikhasenokovi, kterého v posledních týdnech výrazně limitoval zdravotní stav jeho kolene, kvůli kterému podstoupil několik vyšetření a musel vynechat několik utkání.

„Vladimíra čeká v nejbližších týdnech operace cysty v koleni. Poslední zápasy a tréninky hrál s výrazným sebezapřením a chirurgický zákrok několik týdnů odkládal. Rozhodli jsme se mu umožnit odcestovat do Ruska, kde zákrok podstoupí,“ upřesnil Kotásek.

Zajímavý vývoj má i (ne) příchod obránce Petra Šidlíka z Mladé Boleslavi. I když se bek po výměně dohodl ve Zlíně na ukončení platné smlouvy, překvapivě se rozhodl pokračovat v kariéře ve slovenské Žilině.

V rámci ukončení platného kontraktu se zavázal k uhrazení vysokého poplatku v případě opětovného podpisu s jiným klubem, ať už českého nebo zahraničního, což se také stalo.

Michal Konečný, zlin.cz