Berani přetlačili Sokolov gólem z přesilovky. Huf má první nulu
Berani přetlačili Sokolov gólem z přesilovky. Huf má první nulu
Hokejisté Vsetína (zelené dresy) doma podlehli pražské Slavii 2:5. foto: VHK Robe Vsetín

Zlínský kraj – Hokejisté Zlína se po dvou porážkách znovu postavili na nohy. Berani potěšili fanoušky, když v domácím zápase 18. kola Chance ligy zdolali Sokolov 3:0 a posunuli se na deváté místo.
O povinném vítězství rozhodla zlepšená produktivita ve třetí třetině, ve které žlutomodří vstřelili tři branky, které zaznamenali Bartko, Köhler a Kubiš. Brankář Daniel Huf si připsal premiérové čisté konto v sezoně.

„Musíme ho pochválit, protože nás na začátku zápasu hodně podržel a jeho zásluhou jsme byli ve hře o výhru. Poté se čekalo na první vstřelený gól, naštěstí jsme ho dali my a poté se další průběh třetí třetiny od toho odvíjel. Jsme rádi za výhru a vybojované tři body,“ uvedl první asistent trenéra PSG Berani Zlín Juraj Jurík, jenž souhlasil s hodnocením kolegy Martina Štrby.

„Byl to zápas o jednom gólu, který rozhodl celý zápas,“ má jasno hlavní kouč Sokolova Martin Štrba. „Ve speciálních formacích jsme zápas neodehráli špatně, ale bohužel přesilové hry jsme sehráli katastrofálně. Soupeř jednu přesilovku využil a poté nám odskočil dalšími dvěma góly. Zkoušeli jsme ještě hru v šesti, což se nám nepovedlo. Říkám opět, byl to zápas o jedné brance a Zlín ji dal první,“ dodal Štrba.

Zlínští měli vlažný nástup do utkání, v úvodní třetině působili velmi ospalým dojmem.

Hra se zlepšila až od prostřední třetiny, ale Berani dopláceli na špatnou koncovku a slabou produktivitu. Vytvořili si řadu střel, ale ani jedna neskočila v síti.

Zlom přinesl až přesilovkový gól ve 46. minutě. Vzápětí přidali Moravané druhý zásah a výhru zpečetili v 55. minutě gólem do prázdné brány při neúspěšné power-play hostů.

Zlín poskočil v tabulce na deváté místo, v dalším kole hraje v sobotu 5. listopadu na ledě Prostějova.

Chance liga, 18. kolo –

PSG Berani Zlín – HC Baník Sokolov 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 46. min Bartko (Talafa), 50. Köhler (Bukač, Frömel), 55. Kubiš (Illéš, D. Kindl). Rozhodčí: D. Čáp, T. Micka – Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 1 752. Střely na branku: 35:19.

Zlín: Huf – Suhrada, M. Zbořil, Bukač, Talafa, Bartko, Riedl – J. Ondráček, P. Sedláček, Honejsek – Illéš, D. Kindl, Kubiš – Frömel, Gago, Köhler – T. Pospíšil, Hejcman, Luža. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Horák.

Sokolov: Michajlov – T. Tomek, J. Novák, Krutil, Pohl, A. Rulík, Weinhold, Klejna – Berka, Kverka, Vracovský – Švec, Zadražil, Osmík – Tomi, T. Rohan, Jurčík – Stehlík, Vrhel, P. Ton. Trenéři: Štrba, Holejšovský.

Michal Konečný