Berani přepsali smutný rekord extraligy. Na gólmana vyslali pouhých sedm střel
Berani přepsali smutný rekord extraligy. Na gólmana vyslali pouhých sedm střel
Hokejisté Vsetína si výhrou nad Frýdkem – Místkem pojistili druhé místo. foto: VHK Robe Vsetín

Zlínský kraj – Tak to tady ještě nebylo. Zlínští hokejisté se negativně zapsali do moderní historie Tipsport extraligy. Berani v nedělním zápase padesátého kola vyslali na hradeckého gólmana Filipa Novotného pouhých sedm střel, čímž překonali dosavadní negativní rekord soutěže.

„Dnes to byl očistec. Hradec byl pořád u nás ve třetině, bylo to velmi náročné,“ povzdechl si kapitán zlínských hokejistů Pavel Kubiš.

Moravané proti Mountfieldu padli 0:4 a vyšli naprázdno po sérii čtyř zápasů, v nichž dokázali bodovat a z toho třikrát vyhráli.

„Jeli jsme do Hradce v roli soupeře, který je na posledním místě v tabulce. Rádi bychom hráli o body, ale Hradec je v tuhle chvíli nad naše síly. Musíme se soustředit na jiné zápasy, kde bychom měli body sbírat. První třetina byla z našeho pohledu nejlepší, i když jsme ji prohráli 0:2. Druhá sice skončila bez branek, ale nevytvořili jsme si žádnou šanci, ani pomalu střelu. Byli jsme často vylučovaní a rádi, že je stav stále jen 0:2. Chtěli jsme se potom přiblížit nějakým gólem z ojedinělé střely nebo dorážky, ale to se nám nepovedlo. Hradec potvrdil v závěru utkání jasné vítězství a zaslouženě vyhrál,“ zhodnotil duel asistent trenéra PSG Berani Zlín Luboš Rob.

Hosté na východě Čech postrádali gólmany Kašíka s Hufem, které skolila viróza, takže do branky musel Michal Kořének, jenž letos nastupuje v druholigovém Hodoníně.

Mladý brankář i přes jasnou prohru předvedl slušný výkon a zneškodnil 33 soupeřových střel.

„Že budu chytat, jsem se dozvěděl ráno, když jsem přišel na rozbruslení. Jsem strašně moc rád za to, že jsem dostal šanci. Ovšem Hradec byl velmi dobrý tým, gratuluji mu k vítězství,“ řekl po utkání jednadvacetiletý brankář, který si oddechl jenom o přestávkách v kabině.

„Vůbec jsem se nenudil. Bylo jasné, že na nás nastoupí, bohužel využili své šance a hned z toho byly dva góly. Za stavu 2:0 jsem se snažil nastavit hlavu na to, že ještě pořád je to hratelné skóre, třetí gól nás ale pohřbil,“ dodal Kořének.

Další zápas sehrají hokejisté Zlína ve středu 9. února doma proti Liberci.

Hokejová extraliga, 50. koloMountfield Hradec Králové – PSG Berani Zlín 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Orsava (Cingel, McCormack), 14. Smoleňák (Lev, Jergl), 56. McCormack (Ščerbak), 59. Perret. Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík – Kajínek, Axman. Vyloučení: 1:5, navíc Kelly Klíma – Kubiš oba 5 min. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Hradec Králové: F. Novotný – Blain, Nedomlel, F. Pavlík, R. Pilař, McCormack, Jank, Šalda – Oksanen, Lev, Smoleňák – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak – Orsava, Koukal, Cingel. Trenér: T. Martinec.

Zlín: Kořének – Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Kubiš, Hamrlík – Mallet, Claireaux, Honejsek – Zabusovs, Hejcman, Köhler – P. Sedláček, Makarenko, Okál – Karafiát, R. Veselý, Fryšara. Trenér: Jenáček.

Michal Konečný, zlin.cz