Berani během 47 vteřin stáhli náskok Plzně
Berani během 47 vteřin stáhli náskok Plzně
Hokejisté Vsetína si výhrou nad Frýdkem – Místkem pojistili druhé místo. foto: VHK Robe Vsetín

Zlínský kraj – I když sestoupili, sezonu ani po řadě odchodů do zahraničí rozhodně nezabalili, což ukázali v pátečním domácím zápase s Plzní. Berani sice s favoritem prohráli už 0:2, ale ztrátu ve třetí třetině během pouhých 47 vteřin umazali a obrat završili po samostatných nájezdech, ve kterých se štěstí přiklonilo na stranu Moravanů. Rozhodující trefu si připsal domácí útočník Zdeněk Okál.
Berani v 58. kola Tipsport extraligy zdolali Škodu Plzeň 3:2 a vylepšili si letošní bídné statistiky.

„Kluci už nemají co ztratit, mohou hrát uvolněně a bez tlaku. Celkově jsme podali bojovný výkon. Plzeň měla své možnosti, podržel nás Dan Huf. Ve třetí třetině se nám podařilo dát dva lehčí góly, které nám tam v sezoně nepadly. Mohli jsme vyhrát i v normální hrací době, Makarenko tam byl úplně sám, ale to už bychom chtěli asi moc. Jsme spokojení se dvěma body,“ uvedl zlínský trenér Luboš Jenáček.

Páteční duel se kvůli problémům Plzně s dopravou začal o půl hodiny později. Západočechům prodlevy na cestách nevadily, skóre otevřel ve 4. minutě obránce Budík.Výsledek 1:0 vydržel až do konce druhé třetiny. Navýšit vedení se Západočechům podařilo až v úvodu závěrečné části, přesilovou hru využil Bulíř.

Hotovo ale nebyli. Zlín dvěma góly za pouhých 47 sekund dokázal vyrovnat. Nejprve se prosadil Sedláček, poté Svobodu překonal Kubiš.

Obrat ve skóre mohl završit Makarenko, ale ve vyložené šanci neuspěl. Vítěze určily až samostatné nájezdy, Zlínu ve čtvrté sérii zařídil bod navíc Okál.

Hokejisté čtvrté Plzně tak promarnili šanci upevnit si pozici na přímý postup do čtvrtfinále. „Neodehráli jsme dobrý zápas. První třetina byla z naší strany velmi špatná, neměli jsme pohyb. Navzdory tomu, že jsme nepodávali dobrý výkon, jsme vedli. Na začátku třetí části jsme v přesilovce dali na 2:0 a všechno nám hrálo do karet. Následně jsme si po ubráněném oslabení vstřelili vlastní gól. V poslední době se nám bohužel stává, že vzápětí inkasujeme znovu. Stalo se to i tentokrát. Pak jsme sice začali hrát, ale bylo pozdě. Naprosto zbytečně jsme ztratili dva body,“ hořekoval hostující kouč Miloš Říha mladší.

Hokejisté Zlína sehrají další zápas v neděli 6. března na ledě Sparty.

Hokejová extraliga, 58. kolo –PSG Berani Zlín – HC Škoda Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech (0:1, 0:0, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 46. P. Sedláček (Makarenko, Matyáš Hamrlík), 47. Kubiš (M. Novotný, R. Veselý), rozhodující sam. nájezd Okál – 4. Budík (Kodýtek, Dufek), 42. Bulíř (Čerešňák). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Ganger, Rampír. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 2147.

Zlín: Huf – Riedl, M. Novotný, O. Němec, Talafa, Matyáš Hamrlík, Suhrada, S. Kunst – Zabusovs, R. Veselý, Honejsek – Köhler, Hejcman, Luža – Okál, Makarenko, P. Sedláček – Fryšara, Chludil, Kubiš. Trenér: L. Jenáček.

Plzeň: Miroslav Svoboda – Čerešňák, L. Kaňák, Kvasnička, Graňák, Hamšík, Budík – Schleiss, Kodýtek, F. Suchý – Dzierkals, Bulíř, M. Lang – R. Přikryl, G. Thorell, Blomstrand – A. Dvořák, Malát, Dufek. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Michal Konečný, zlin.cz