Rožnov láká turisty i na novou čokoládovnu

Rožnov - Další z atraktivních novinek a další z velkých taháků může nejen turistům nabídnout Rožnov pod Radhoštěm. V Rožnovských pivních lázních totiž v létě odstartovala provoz zbrusu nová Málkova čokoládovna, ve které si přijdou na své i ty nejmlsnější jazýčky. Lze v ní dostat také doslova „nejlepší čokoládu na světě“.
   Důraz na tradiční regionální produkt, špičkové suroviny, vysoká kvalita. Přesně takové hodnoty staví na úplný vrchol své filosofie Rožnovské pivní lázně, které již zdaleka nejsou jen lázněmi nebo pivovarem. V areálu můžete najít dětské centrum Pohádkové lázně, pivovarský obchůdek, k dispozici jsou také kosmetické produkty. Horkou novinkou léta 2016 je zahájení provozu Málkovy čokoládovny.
   Čokoláda není pro lázně zase takovou novinkou. Rožnovský pivovar, který má třísetletou historii, na přelomu 19. století nevoněl jen pivem, ale i čokoládou. „Paní Málková, rozená hraběnka Anna Kammel von Hardegger, byla vyhlášenou cukrářkou a pro svého manžela, sládka a majitele Rožnovského pivovaru, připravovala jen to nejlepší. Její přístup na habsburský dvůr jí navíc přinášel spoustu inspirace. Její dochované deníky a recepty, které rodina střeží jako oko v hlavě více než 100 let, nám byly a jsou úžasným zdrojem informací,“ představuje zbrusu novou čokoládovnu ředitel Rožnovských pivních lázní Tomáš Kupčík, jenž je přímým potomkem původních majitelů pivovaru.
   V Málkově čokoládovně si přijdou na chuť skutečně i ty nejmlsnější jazýčky. „V našem obchůdku můžete ochutnat pralinky, ale i jiné čokoládové speciality, které chutnají tak, jak chutnat skutečně mají. Troufnu si říct, že jsme se rozhodli vrátit pralinkám jejich skutečnou chuť. Namísto laciné čokolády totiž používáme pouze vysokoprocentní jednoplantážové čokolády, především 64% čokoládu z Ekvádoru a 72% čokoládu z Indonésie,“ zdůrazňuje hrdě Tomáš Kupčík jasnou filosofii své firmy, jejíž cílem je především vysoká kvalita.
   Rozdíl podle něj, ale také dle reakcí spokojených zákazníků, je znatelný na první pohled i na první ochutnání. „Namísto ganáží, které chutnají všechny stejně a jsou plné stabilizátorů a umělých barviv, využíváme pouze smetanu, čokoládu a vynikající ovocné dřeně. Namísto strojové výroby, která denně produkuje statisíce pralinek, využíváme lidské ruce, vlastní tvořivost a inspiraci. Milujeme tvořit, milujeme kvalitu a tu chceme tímto dopřát i Vám,“ zve všechny do nové Málkovy čokoládovny v Rožnově pod Radhoštěm Tomáš Kupčík.
   Pořádným tahákem letos v létě nově otevřené Málkovy čokoládovny jistě je i nejlepší čokoláda na světě. „Tu máme u nás nově v nabídce. Tato čokoláda pochází z malé plantáže z Venezuely a již mnohokrát získala prestižní ocenění nejlepší čokoláda na světě,“ usmívá se Tomáš Kupčík.
                                                                Marek Havran, MěÚ Rožnov p. R.