Na podporu cestovního ruchu vyčlení Vsetín milion
Na podporu cestovního ruchu vyčlení Vsetín milion
Za vyčleněné peníze chce radnice např. udržovat Bike arénu v Semetíně. foto: MěÚ Vsetín

Vsetín - Také v letošním rozpočtu města Vsetína jsou vyčleněny prostředky na podporu cestovního ruchu, a to ve výši přibližně milionu korun. Město za ně chce prezentovat Vsetín na veletrzích cestovního ruchu, udržovat Bike arénu v Semetíně či vydat kuchařku tradičních valašských jídel a uspořádat gastrofestival.
   Mezi tradiční výdaje města v oblasti cestovního ruchu patří prezentace města na veletrzích a výstavách cestovního ruchu, jako například v Hradci Králové, Brně, Bratislavě, Plzni či polských Katowicích.
Do oblasti podpory cestovního ruchu patří i údržba Bike arény Vsetín v Semetíně, která zahrnuje úpravy jednotlivých trailů, pronájem mobilních WC, opravy značení, informačních tabulí a podobně. Plánuje se také tvorba nových webových stránek Bike arény.
   Město plánuje i vydání nových tištěné propagačních materiálů. Mezi ně bude patřit i kuchařka regionálních specialit, která vznikne v rámci přeshraniční spolupráce s partnerským městem Trenčianské Teplice. „Smyslem projektu je propagace regionální gastronomie a zvýšení povědomosti občanů o naší i slovenské krajové gastronomii. Bude probíhat veřejný sběr tradičních domácích valašských a slovenských receptů prostřednictvím webového dotazníku a oslovení veřejnosti ke spolupráci prostřednictvím regionálního tisku,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka.
   Recepty budou nakonec vydány knižně, a to včetně fotodokumentace. „Jednotlivé pokrmy uvaří profesionálové a budou pořízeny i jejich snímky,“ dodal Pifka s tím, že v současné době probíhají jednání s partnery o možnosti uspořádání gastrofestivalu, na němž by všechna jídla uvedená v kuchařce bylo možné ochutnat.
   Letos město plánuje i natočení série propagačních videí o Vsetínu, která by město měla přiblížit potenciálním návštěvníkům jako místo v krásné přírodě, plné sportu, kultury a pohybu celkově. Bude se jednat o celoroční časosběrný dokument, takže budou obsahovat zimní, jarní, letní i podzimní témata.
Jiří Žůrek