Zámek Kinských ovládne kouzlo Vánoc
Zámek Kinských ovládne kouzlo Vánoc
foto: Muzeum regionu Valašsko

Val. Meziříčí – Další dílek do skládanky adventních programů Muzea regionu Valašsko přidá o víkendu také zámek Kinských ve Valašském Meziříčí. V sobotu 17. prosince zde po čtyřleté pauze zapříčíněné rozsáhlou rekonstrukcí objektu proběhnou oblíbené Vánoce v muzeu.

Tradiční akce startuje už v 10 hodin ráno a program poběží až do 17 hodin. Na příchozí čekají ukázky lidových zvyků, zdobení baněk, perníčků i lahví na slivovici, věštírna, obchůzky tajemných lucek a matičky či malý vánoční jarmark plný řemesel a inspirace pod štědrovečerní stromeček. „Součástí programu budou i dvě vystoupení dětského folklorního souboru Ovečky, které plánujeme na 13 a 14 hodinu, či pohádka pro děti Dva sněhuláci v podání oblíbeného Divadélka Leonka, jež by měla začít v 16 hodin,“ doplnila kurátorka akce Ivana Spitzer Ostřanská.

Chybět nebudou ani tradiční jarmareční dobroty, živá hudba a všudypřítomná vánoční výzdoba. „V průběhu akce budete moci v rámci jednoho vstupného navštívit i všechny naše výstavy a expozice, včetně té hlavní s názvem Člověk v krajině, krajina v lidech, která za pomoci moderních technologií přibližuje vývoj vztahu člověka k okolní přírodě, od pravěku až po současnost,“ uvedla Ostřanská a na závěr dodala: „Vánoce v muzeu se vrací po delší a době a mi pevně věříme, že se jim podaří navázat na dřívější oblibu u veřejnosti. Chtěla bych tímto všechny co nejsrdečněji pozvat, těšíme se na Vás,“ vzkázala Ostřanská. Další podrobnosti najdete na www.muzeumvalassko.cz a Facebooku nebo Instagramu @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko