Žáci ZŠ Integra zvou na svou výstavu Tož u nás vitajte
Žáci ZŠ Integra zvou na svou výstavu Tož u nás vitajte
foto: DK Vsetín

Vsetín – Základní škola Integra Vsetín a Dům kultury Vsetín zvou na výstavu různorodých výrobků žáků nazvanou „Tož u nás vitajte“, která bude probíhat v březnu v Galerii Stará radnice. Slavnostní vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 7. března od 16 hodin. Prezentace výtvarných prací žáků školy představí malby, grafiky, prostorové objekty z keramiky i jiných materiálů a projekty z naukových předmětů. Výstavu bude možné zhlédnout v otevírací době galerie až do 24. března.

„Výstavou ‚Tož u nás vitajte‘ chce ZŠ Integra prezentovat výstupy svého výchovného programu, který je zaměřen na inkluzivní vzdělávání a etickou výchovu,“ uvádí pedagožka a organizátorka výstavy Hana Šerá. Tradiční výstava školy se v galerii koná po čtyřleté pauze zapříčiněné covidovou pandemií. „Naše výchovné snahy vyjadřuje motto: Spolu je víc než sám, ale musíš najít sám sebe,“ vysvětluje pedagožka témata a východiska, jež ovlivnila mladé autory vystavovaných prací.

Název výstavy vychází z oblíbené písně vsetínské základní školy. „Písní ‚Tož u nás vitajte‘ zahajujeme každý školní rok a během společného ceremoniálu přijímáme nové prvňáčky do školního společenství,“ ozřejmuje Hana Šerá. Součástí výstavy budou malby, grafiky i objekty z keramiky. Výtvarná tvorba děl je propojena s literární tvorbou a silné zastoupení mají také společná díla třídních kolektivů. „Výstavu bude možné zhlédnout v otevírací době Galerie Stará radnice vždy od úterý do neděle od 14 do 17 hodin,“ dodává za Dům kultury Vsetín Zdeněk Holoubek.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín