Za dětmi dorazí do divadla Kocour Modroočko s písničkami Marka Ebena
Za dětmi dorazí do divadla Kocour Modroočko s písničkami Marka Ebena
foto: DK Vsetín

Vsetín – Na další pohádku z cyklu Divadlo dětem zve všechny děti i jejich rodiče Dům kultury Vsetín. Tentokrát děti nedělním odpolednem provede Kocour Modroočko s písničkami Marka Ebena. Inscenace hostujícího divadla Krapet z Prahy se koná v Divadle v Lidovém domě ve Vsetíně v neděli 26. února od 16 hodin.

„Kocourek Modroočko je malé kotě, které se teprve učí pořádnému kočičímu životu. Jeho průvodci jsou učený Bělovous Zrzunda a krásná kočka Zelenoočka,“ představuje hlavní hrdiny inscenace věnované všem dětem hostující Divadlo Krapet. Kocourek na svém výletě poznává spoustu zvířecích kamarádů – křečka, krtka, králíka, psa, myši a různé kočičí kamarády. „Modroočko postupně zjišťuje, jak dovede být ten ‚opravdový‘ kočičí život zajímavý, někdy trochu krutý, ale především krásný. I děti tak mohou poznávat zvířecí zvyky, chování, místa, kde žijí, čím se živí, ale také jak se k nim chová člověk,“ doplňují pražští divadelníci z Divadla Krapet.

„Divadelní představení vychází z literární předlohy Josefa Koláře. V průběhu zazní také mnoho známých písniček Marka Ebena,“ zve na Divadlo dětem Zdeněk Holoubek, produkční z Domu kultury Vsetín. Předprodej vstupenek na představení probíhá na pokladně Kina Vatra a na webových stránkách Domu kultury. „Také v letošním roce platí benefit v podobě symbolického vstupného pro doprovod dítěte v ceně 1 Kč,“ dodal dramaturg Holoubek.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín