Vzducholoď a záchranný člun ZUŠ Alfréda Radoka Valašské Meziříčí v Galerii Sýpka
Vzducholoď a záchranný člun ZUŠ Alfréda Radoka Valašské Meziříčí v Galerii Sýpka
foto: Plakát ZUŠ

Val. Meziříčí - V polovině dubna představí svou tvorbu v Galerii Sýpka žáci výtvarných oborů meziříčské ZUŠ Alfréda Radoka. Výstava umožní celistvý pohled na rozmanitost výtvarných přístupů a mnohost uměleckých forem, které byly realizovány ve školním roce 2017/2018. Vernisáž se uskuteční ve středu 18. dubna v 18.00 hod. a potrvá do 15. června 2018.
   Téměř dva měsíce potrvá v Galerii Sýpka výstava Výtvarného oboru Základní umělecké školy Alfréda Radoka ve Valašském Meziříčí. Návštěvníci tak budou mít možnost seznámit se s kreativitou žáků všech věkových kategorií, od předškolního věku až po maturanty. Na výstavě, jež nese název Vzducholoď a záchranný člun, budou k vidění kresby, malby, animace, prostorové realizace i grafiky studentů ateliérů pod vedením MgA. Petra Hajdyly, Bc. Heleny Galbavé, Hany Billové DiS., Mgr. Veroniky Koléškové, Ireny Pištěcké a PaedDr. Leszka Wojaczka.
   Výstava rozprostírající se ve dvou podlažích galerie je zcela určitě důležitým motivačním faktorem pro všechny žáky výtvarného oboru a nejen rodičům vystavujících autorů nabízí zpětnou vazbu a možnost sledovat umělecký vývoj a růst jejich ratolestí. Ostatním návštěvníkům pak přináší hřejivý pocit z krásného kulturního zážitku.
   Základní umělecká škola Alfréda Radoka je největší školou ve Valašském Meziříčí. Z celkového počtu tisíc žáků, tvoří asi pětinu právě studenti výtvarného oboru. Její velmi blízká lokace přímo vyzývá k mnohaleté spolupráci umělecké školy s Galerií Sýpka, kde navíc mají žáci během roku možnost navštívit řadu zajímavých výstav a čerpat tak inspirace ke své tvorbě.
   Galerie Sýpka ve Valašském Meziříčí má otevřeno denně v ÚT-PÁ od 9. do 17. hodin, v SO-NE od 13. do 17. hodin, v pondělí je zavřeno. Vstupné 20 Kč, snížené 10 Kč, Studenti a školní exkurze zdarma. Vstupenku lze uplatnit v Galerii Kaple, v Galerii Sýpka. Detailní informace najdete na webových stránkách galerie.kzvalmez.cz. Bc. Pavlína Vašíčková (galeristka), E-mail: galerie@kzvalmez.cz
ZUŠ Alfréda Radoka