Výtěžek z koncertů předali oddělení následné péče
Výtěžek z koncertů předali oddělení následné péče
foto: Nemocnice Vsetín

Vsetín – Bezmála dvacet tisíc korun činil výtěžek letošních benefičních koncertů Základní umělecké školy Vsetín. Finanční prostředky z dobrovolného vstupného již tradičně podpoří péči o pacienty, zástupci školy je tentokrát předali do rukou primářky oddělení následné péče MUDr. Zuzany Vojtěchové a ředitele nemocnice Ing. Martina Pavlici.

Koncerty se konaly na pěti místech regionu, kromě Vsetína také ve Valašské Polance, Horní Lidči, Lidečku a Jablůnce. Vystoupily na nich desítky mladých umělců, kteří hráli na hudební nástroje, ale také zpívali či recitovali. „Benefiční koncerty našich žáků mají již mnohaletou tradici. Dosud výtěžek putoval na dětské oddělení, tam už darovacích šeků visí mnoho. Tentokrát jsme se rozhodli podpořit další nemocniční oddělení,“ komentoval ředitel Základní umělecké školy Vsetín Radim Trčálek s tím, že největší částku se podařilo vybrat již tradičně ve Valašské Polance.

Celková suma podpoří tentokrát péči o nemocné na oddělení následné péče. „Jsem ráda, když se mosty neboří, ale staví. Vážím si, že mladí umělci myslí na pomoc druhým a dávají po pomyslném mostu hold těm starším,“ poděkovala primářka oddělení následné péče MUDr. Zuzana Vojtěchová. A připojil se k ní také ředitel nemocnice Ing. Martin Pavlica.

Zdravotníci na oddělení následné péče poskytují péči lékařskou, rehabilitační i ošetřovatelskou. Přijímají pacienty s chronickými nemocemi, pacienty s nevyléčitelným onemocněním, v terminálním stádiu nemoci, ale také nemocné, u kterých skončila akutní fáze léčby – poskytují jim péči, která stabilizuje jejich stav a připravuje pacienty na návrat do domácího prostředí, nebo do sociálního zařízení. V posledních deseti letech pavilon G, kde oddělení sídlí, prošel řadou změn: byla vyměněná okna, zateplen plášť budovy, upraveny vnitřní prostory, včetně koupelen a sociálního zařízení, oddělení má nové vybavení i přístroje. Vloni se zdravotníci starali o 629 hospitalizovaných pacientů.

Ing. Lenka Plačková, tisková mluvčí, PR, Vsetínská nemocnice a.s.