Výstava soutěžních prací Fauna a flora ve výtvarném umění
Výstava soutěžních prací Fauna a flora ve výtvarném umění

Vsetín - Nadace Masarykova gymnázia Vsetín a společnost Austin Detonator s.r.o. za podpory Masarykova gymnázia, Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Vsetín a Domu kultury Vsetín pořádají v rámci X. ročníku Literárního jara výstavu výtvarných prací v Galerii Stará radnice. Vernisáž se uskuteční ve středu 5. června 2019 od 16 hodin.
   Letošní výtvarnou soutěž žáků školy na téma Fauna a flóra ve výtvarném umění připravily vyučující Mgr. Martina Fabbri a Mgr. Jana Šuláková tak, aby mladí umělci mohli využít co největšího počtu výtvarných technik při realizaci svých děl. Například křídový a olejový pastel, tempery, barevné tuše, malbu pěnou, kolorovanou kresbu, prostříhaný reliéf, origami, keramický reliéf, prostorové práce, batiky, spreje i kombinované výtvarné techniky.
   Práce zachycují přírodu od pravěku po současnost. Do projektu se zapojilo celkem 230 studentek a studentů víceletého a čtyřletého gymnázia, semináře počítačové grafiky a SZŠ. Výstava potrvá do 23. června.
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.