Výstava „Má vlast cestami proměn“ představuje zdařilé proměny míst v regionu
Výstava „Má vlast cestami proměn“ představuje zdařilé proměny míst v regionu
foto: DK Vsetín

Vsetín – Prostranství před Domem kultury ve Vsetíně na ulici Svárov hostí od 2. května 14. ročník exteriérové putovní výstavy Má vlast cestami proměn, která představuje nejzajímavější proměny míst na území České republiky. Výstava představuje 16 proměn realizovaných v nedávné době ve Zlínském a Moravskoslezském kraji. Putovní výstavu bude možné zhlédnout až do 12. května.

„Tuto zajímavou iniciativu, která mapuje revitalizace různých míst v městech a obcích v České republice a prostřednictvím putovních výstav je představuje veřejnosti, dlouhodobě sledujeme a na Vsetín ji přivážíme již podruhé,“ uvedl za Dům kultury Zdeněk Holoubek. Výstava každý rok představuje opravy různorodých staveb – od sakrálních objektů, přes obecní úřady, školy, zastávky, multikulturní centra, náměstí a návsi, až po krajinářské úpravy v parcích a sadech.

„Putovní výstava předvede úspěšné proměny ve Zlínském a Moravskoslezském kraji. Ty nejblíže Vsetínu jsou v Lidečku, v Horní Lidči a Valašském Meziříčí. Je tak možné přesvědčit se o jejich úspěšném provedení i na vlastní oči,“ uvedl k obsahu výstavy Zdeněk Holoubek.

Výstavu pořádá spolek Cestami proměn, partnery výstavy jsou kraje České republiky, s iniciativou spolupracuje také řada dalších organizací a institucí. Organizátoři touto výstavou děkují tvůrcům proměn za jejich úsilí vytvářet hezčí a užitnější prostředí pro nás všechny.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín