Vyrazte s muzeem na Putování vesmírem
Vyrazte s muzeem na Putování vesmírem
foto: Muzeum regionu Valašsko, p. o.

Vsetín – O další zajímavou hru se rozrostla on-line sekce Muzeum nás baví, kterou najdete na webových stránkách Muzea regionu Valašsko – www.muzeumvalassko.cz. Nese název Putování vesmírem a prověří vaše znalosti o kosmických letech, Sluneční soustavě či vzdáleném vesmíru.
   Putování vesmírem z dílny Hvězdárny Vsetín, která je od roku 2005 pobočkou Muzea regionu Valašsko, doplnilo na portálu Muzeum nás baví dvojici her s environmentální tématikou – Pozor, povodeň! a Cesta do minulosti.
   Kvíz zaměřený na astronomii otestuje vaše znalosti o kosmických letech, Sluneční soustavě i vzdáleném vesmíru. Už ze zadání otázek se dozvíte spoustu zajímavostí a vlastně ani není nutné znát napoprvé správnou odpověď. „I ta špatná je totiž vysvětlena, čímž vás hra nenápadným způsobem poučí,“ uvedl vedoucí Hvězdárny Vsetín Petr Stolařík.
   Stejně jako ostatní dvě hry na portálu, je i Cesta do minulosti doprovázena ručními kresbami. Vesmírné prostředí vymyslel a ztvárnil vsetínský výtvarník Martin Kubík. Kvíz je co do obtížnosti vhodný pro děti i dospělé, můžete si totiž vybrat ze tří úrovní - lehkou, středně těžkou a nejtěžší. „Na konci kvízu se díky naší malé raketě seznámíte s některou známou jasnou hvězdou,“ dodal Stolařík.
    Portál Muzeum nás baví najdete v sekci Muzeum on-line (www.muzeumvalassko.cz/muzeum-on-line), kde vás čeká i spousta další virtuální zábavy a poznání. Například Muzejní on-line fotoarchiv, který momentálně skýtá kolem 53 000 unikátní historických snímků.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko