Vsetínský majáles uvítá výrazná jména mladé hudební generace
Vsetínský majáles uvítá výrazná jména mladé hudební generace
foto: DK Vsetín

Vsetín – Po tříleté odmlce se opět uskuteční tradiční Vsetínský Majáles. V pátek 27. května od 17 hodin na pódiu na Náměstí Svobody ve Vsetíně zahrají čtyři české kapely, které slibují skvělou hudební show napříč žánry. Můžeme se těšit na popové Light & Love, elektronické duo Noisy Pots, rockery The Atavists a pop-rapové ATMO music. Akci věnovanou nejen všem studentům připravuje Dům kultury Vsetín.

„Od posledního Majálesu v roce 2019 uběhly již tři roky a nám se po oblíbeném květnovém minifestivalu začalo docela stýskat. Moc se na koncerty pod širým nebem těšíme. Držme palce, ať vyjde počasí a zažijeme příjemnou festivalovou atmosféru,“ apeluje Zdeněk Holoubek, dramaturg a produkční vsetínského Domu kultury. Letošní program nabídne známé mladé kapely z české hudební scény.

Světový zvuk na podium na Náměstí Svobody přiveze bratrská dvojice Light & Love. Kapela původem z Nového Jičína známá a oblíbená svým melodickým popem a písničkářským uměním vystoupí na závěr festivalu a určitě nevynechá ani hitovku Blueberry Sky. Další kapelou budou elektroničtí Noisy Pots. Svůj hudební žánr definují jako DIY kitchen electro. Originální zvuk tvoří za použití hrnců, kýblů a dalších „bicích nástrojů“ z kuchyně či garáže v kombinaci s elektronikou, syntezátory a vokály.

Energickou rockovou show slibuje vystoupení kapely The Atavists v čele s frontmanem Adamem Krofianem. Kytary, elektrické varhany a našláplá rytmická sekce rozhodně nenechají publikum v klidu. Lahůdkou, jež tento ročník festivalu otevře, budou popoví rapeři ATMO music, kteří v letošním roce slaví už desáté výročí. Tvůrci, kteří spolupracovali s mnoha českými hudebníky (například Jakubem Děkanem, Sebastianem či Thomem Artwayem), se pyšní mnoha rádiovými hity. Zazpívat si tak s ATMO music budeme moci například skladby Ráno, Andělé nebo Polety.

Partnerem akce je Rádio Kostka, jehož moderátoři nás budou celým festivalem provázet.

„Celá venkovní událost, ač hudební dramaturgií zaměřená spíše na mladé, je přístupna široké veřejnosti a vstup je zdarma. Zajištěno bude také občerstvení. V případě nepříznivého počasí festival proběhne ve Velkém sále Domu kultury,“ doplnila jeho jednatelka Petra Vaňková.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín