Vsetínský Fotoklub zve na novou výstavu
Vsetínský Fotoklub zve na novou výstavu

Vsetín – V pořadí již 14. členskou výstavu vsetínského spolku fotografů budou moci návštěvníci zhlédnout od čtvrtku 29. června ve výstavních prostorách Galerie Stará radnice. Vernisáž proběhne ve středu 28. června od 17 hodin. Připravovaná prezentace se stane vrcholem celoročních aktivit klubu, který svou činnost ve Vsetíně pod značkou Fotoklub Vsetín rozvíjí od roku 2008.

Tvorbu převážně z posledního roku představí v Galerii Stará radnice na vsetínském Horním náměstí 13 členů vsetínského Fotoklubu. K vidění bude na 100 fotografií. Expozice nemá monotematický charakter. Umožňuje vystavovatelům prezentovat jejich tvorbu dle vlastního uvážení. Na Staré radnici budou tedy k vidění barevné i černobílé fotografie krajin, portréty, makra i další žánry. „Ostatně, účelem pravidelných členských výstav není nic jiného než seznámit veřejnost s tvorbou našich členů napříč náměty. Ukázat, jakým směrem se ubírají, jaká témata jsou jim blízká a jak se jim v uplynulém roce dařilo,“ vyjádřil se k obsahu výstavy předseda Fotoklubu Vsetín Jaromír Evják.

Členská výstava fotografií Fotoklubu Vsetín však nebude poslední prezentační akcí vsetínských fotografů v průběhu léta. Bezprostředně po jejím skončení bude následovat ve stejných prostorách výstava člena klubu Bedřicha Randýska, který v srpnu oslaví životní jubileum. Výstava jeho prací bude zahájena 9. srpna a potrvá do 3. září.

14. členskou výstavu Fotoklubu Vsetín je možné navštívit každý den kromě pondělí, vždy od 14 do 17 hodin – a to až do 6. srpna letošního roku. Čtrnáctá členská výstava fotografií Fotoklubu Vsetín je pořádána s podporou Města Vsetín a Domu kultury Vsetín.

Jakub Hekl, DK Vsetín