Vsetínské kulturní léto odstartovalo
Vsetínské kulturní léto odstartovalo
foto: DK Vsetín

Vsetín – Dvanáct koncertů rozmanitých žánrů a osm filmových projekcí pod širým nebem nabídne letošní Vsetínské kulturní léto, které připravuje Dům kultury Vsetín za finanční podpory Města Vsetín. Pódium na Dolním náměstí ožije muzikou tradičně ve čtvrtky od 19 hodin. Počínaje červencem bude po koncertech vždy následovat letní kino. Celou sérii letních koncertů otevřel 2 června známý zpěvák Ivan Hlas v muzikantském triu.

„Cyklus venkovních koncertů letos opět začne již v červnu, čímž se nám snad částečně podaří vynahradit protiepidemická omezení, která nás provázela začátkem roku,“ uvedla Petra Vaňková, jednatelka Domu kultury Vsetín. „V dramaturgii se objeví zejména osvědčená regionální hudební uskupení. V prázdninových měsících se pak přidá i oblíbené letní kino,“ dodala Petra Vaňková.

„Program je složen z různých hudebních žánrů tak, aby si každý mohl vybrat to své – od folku, folkloru, dechovky, country přes pop, soul a R'n'B až po rock and roll,“ upřesnil za produkční oddělení Zdeněk Holoubek.

V průběhu tří měsíců se až do 1. září můžeme dále těšit na Beatu Bocek, Květy, Dareband, Few Flowers, Kamilu Polonyovou a Daniela Jakubíka, Kotáranku, Gymplery, Dva, Rock & Rollers, Lucii Redlovou a Garde a kapelu Noca. Součástí programu bude také ve čtvrtek 18. srpna od 16 hodin v Panské zahradě pozvánka na Liptálské slavnosti.

Dramaturgie letos nově počítá u některých koncertů i s mokrou variantou. „V případě trvalejší nepřízně počasí nebo nebezpečí vydatných dešťů a bouřek proběhnou vybrané koncerty v malém sále Domu kultury. Letní kino se v takovém případě konat nebude. Věříme však, že se všechny koncerty i projekce uskuteční podle plánu pod širým nebem na Dolním náměstí,“ dodal produkční Domu kultury Vsetín Zdeněk Holoubek.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín