Víkend ve znamení výstav a také Jurkovičovy rozhledny
Víkend ve znamení výstav a také Jurkovičovy rozhledny
foto: MěÚ Rožnov

Rožnov - V Rožnově pod Radhoštěm je o víkendu možné navštívit hned několik výstav včetně jedné žhavé vernisáže, zajít ovšem můžete třeba i na Jurkovičovu rozhlednu, která má otevřeno nejen o víkendu, ale mimořádně také v pátek 25. října a také o pondělním státním svátku 28. října.
   Tahákem víkendu v Rožnově pro milovníky umění jistě bude slavnostní otevření Stage garden/Gallery Crears, které se uskuteční v sobotu 26. října v 16 hodin v Rožnově pod Radhoštěm v ulici Na Zahradách. Slavnostní otevření nově postavené galerie zahájí výstava českého sochaře Quida Kociana s názvem „Dílo posedlé krásou“. Tato výstava v nové galerii v ulici na Zahradách potrvá od soboty 26. října až do 11. dubna příštího roku.
   Kromě zmiňované výstavy českého sochaře Quida Kociana s názvem „Dílo posedlé krásnou“ můžete v Rožnově zajít hned na několik dalších výstav. A výběr je vskutku široký - kresby, ilustrace, grafiky, ale také malby a sochy, historické a cestovatelské fotografie nebo interaktivní výstava s přikázaným dotýkáním se exponátů.
   Kromě víkendového provozu (sobota a neděle od 10 do 16) hlásí Jurkovičova rozhledna také mimořádně otevřeno v pátek 25. října a ve sváteční pondělí 28. října (vždy 10 – 16). Poté bude mít Jurkovičova rozhledna pauzu a znovu se otevře až na konci roku. Otevřena bude o víkendu 14. – 15. prosince (po oba dny se koná Vánoční jarmark ve Valašském muzeu v přírodě) a potom ještě od 27. prosince 2019 do 1. ledna 2020 (včetně).
   Kompletní kalendář akcí, ale také například webkamery z města i okolí (Valašské muzeum v přírodě, Pustevny, Radhošť, sjezdovky v regionu), informace k parkování ve městě a další důležité informace o akcích a atraktivitách Rožnova, najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz.
Marek Havran, MěÚ Rožnov p. R.